ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης και οι 3 όμηροι στην κλινική βετεράνων (βίντεο)
ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης και οι 3 όμηροι στην κλινική βετεράνων (βίντεο)

Τρεις γυναίκες βρέθηκαν νεκρές σε κλινική για βετεράνους στην Καλιφόρνια, μαζί με τον ένοπλο που τις κρατούσε ομήρους για ώρες.

Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν περίπου 8 ώρες από τη στιγμή που ο δράστης μπήκε σε πάρτι των εργαζομένων που γινόταν στη μεγαλύτερη εγκατάσταση για βετεράνους στις ΗΠΑ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα. Νωρίτερα, υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον ένοπλο και τον πρώτο αστυνομικό που έφτασε στην κλινική, χωρίς τραυματισμό. Στη συνέχεια οι διαπραγματευτές που έσπευσαν εκεί δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον δράστη.

Το χρονικό της πολύνεκρης επίθεσης
Ένοπλος άντρας με μαύρη στολή, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αυτόματο όπλο εισέβαλε στο μεγαλύτερο κέντρο βετεράνων στην Καλιφόρνια, κρατώντας τρία άτομα σε καθεστώς ομηρίας, ενώ υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 30 ριπές.

Οι αμερικανικές αρχές απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή περιμετρικά του κέντρου βετεράνων στο Yountville, ενώ η κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς στο συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενούνται σχεδόν 1.000 Αμερικανοί βετεράνοι.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή την κατάσταση συναγερμού, αλλά ο εκπρόσωπος απέφυγε να επιβεβαιώσει και τους πυροβολισμούς. Στις αναφορές, ωστόσο, από μέλη της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο, δεν διευκρινίστηκε αν οι πυροβολισμοί προέρχονταν εντός ή εκτός του κτιρίου.

Το Veterans Home of California κατασκευάστηκε το 1884 και φιλοξενεί πάνω από 1.000 βετεράνους από όλους τους πολέμους, ακόμη και από το Β' Παγκόσμιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications