Η στιγμή που πηδούν από το εμπορικό κέντρο-κολαστήριο της Ρωσίας με τους 53 νεκρούς (βίντεο)
Η στιγμή που πηδούν από το εμπορικό κέντρο-κολαστήριο της Ρωσίας με τους 53 νεκρούς (βίντεο)

Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η φωτιά στο εμπορικό κέντρο, το οποίο στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα, ξεκίνησε από την κινηματογραφική αίθουσα, μέσα στην οποία βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα, και επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους, όμως εξακολουθούν να παραμένουν αρκετοί αγνοούμενοι. Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το εμπορικό κέντρο, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την άμεση έναρξη έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ).

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications