14 Μαρ 2018

Έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή γιατί γέννησε νεκρό μωρό κι αυτό θεωρήθηκε άμβλωση

Έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή γιατί γέννησε νεκρό μωρό κι αυτό θεωρήθηκε άμβλωση

Θα ξεκινήσω ξανά από την αρχή για να κερδίσω τον χαμένο χρόνο, δήλωσε η 34χρονη μετά την αποφυλάκισή της

Ελεύθερη είναι και πάλι μία 34χρονη γυναίκα στο Ελ Σαλβαδόρ, η οποία πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή επειδή κρίθηκε πως είχε προχωρήσει σε διακοπή κύησης. Η Maira Verónica Figueroa Marroquín βγήκε από τη φυλακή επειδή η ποινή φυλάκισής της, για φόνο, που ήταν 30 χρόνια, μειώθηκε.

Όπως εξηγεί το BBC, στο Ελ Σαλβαδόρ ισχύει ολική απαγόρευση αμβλώσεων.
Η Figueroa επέμενε όλο αυτό το διάστημα στην αθωότητά της, εξηγώντας πως γέννησε ένα νεκρό μωρό στο σπίτι όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, το 2003. Είχε τότε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, συλληφθεί και τελικά καταδικαστεί για άμβλωση.

Οι γονείς της, μαζί με δημοσιογράφους και ακτιβιστές, περίμεναν έξω από τη φυλακή για να την υποδεχθούν. «Είμαι χαρούμενη που είμαι με την οικογένειά μου. Θέλω να σπουδάσω νομική για να καταλάβω τι μου συνέβη και να βοηθήσω άλλες γυναίκες. Θα ξεκινήσω ξανά από την αρχή για να κερδίσω τον χαμένο χρόνο» δήλωσε η ίδια.

Η Figueroa είναι η δεύτερη γυναίκα που αφήνεται φέτος ελεύθερη μετά τη μείωση της ποινής της για πρόκληση άμβλωσης από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η 35χρονη Teodora Vasquez είδε την ποινή της να μειώνεται πριν από έναν μήνα, ενώ είχε ήδη περάσει δέκα χρόνια στη φυλακή. Το μωρό της είχε βρεθεί νεκρό και η ίδια είχε καταδικαστεί για φόνο.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται πλήρως και συνοδεύονται από πολύ βαριές ποινές. Κανονικά προβλέπεται ποινή οκτώ ετών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχει νεογέννητο νεκρό, η κατηγορία γίνεται πιο αυστηρή, και επισείει ποινή φυλάκισης τριάντα ετών.

Μάλιστα, οι γιατροί πρέπει να ενημερώνουν τις αρχές εάν κρίνουν πως μία γυναίκα επιχείρησε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της κι αν δεν το κάνουν, είναι και οι ίδιοι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν πως αυτό οδηγεί σε ποινικοποίηση των αποβολών ή των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης λόγω ιατρικού προβλήματος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή γιατί γέννησε νεκρό μωρό κι αυτό θεωρήθηκε άμβλωση
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications