Ανατροπή!! Αυτοκτόνησε ο 20χρονος Φαντάρος! Είχε χωρίσει με την κοπέλα του
Ανατροπή!! Αυτοκτόνησε ο 20χρονος Φαντάρος! Είχε χωρίσει με την κοπέλα του

Τραγωδία σε στρατιωτικό εργοστάσιο της Μεραρχίας Υποστήριξης στο Πλατύ Ημαθίας καθώς στρατιώτης αυτοκτόνησε στη σκοπιά.

Σύμφωνα πληροφορορίες ο 20χρονος φαντάρος θα έπαιρνε το απολυτήριο του σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ το σπίτι του βρισκόταν μόλις διακόσια μέτρα από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη θητεία του.

Σε απόσταση είκοσι μέτρων βρισκόταν ο αρχιφύλακας του στρατοπέδου που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στο σημείο έχουν σπεύσει οι γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μη μητέρα του άτυχου νέου, η οποία ενημέρωσε τα στελέχη του στρατοπέδου ότι πριν από λίγο καιρό είχε χωρίσει με τη νεαρή σύντροφό του. Στις συγκλονιστικές λεπτομέρειες αυτής της τραγωδίας:

Στο στρατιωτικό εργοστάσιο υπηρετεί ο δίδυμος αδερφός του αυτόχειρα. Μάλιστα πριν ξεκινήσει τη στρατιωτική θητεία του, και ο 20χρονος φαντάρος είχε εργαστεί με πολιτική ιδιότητα στη συγκεκριμένη μονάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι η ακόλουθη:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 03 Μαρτίου 2018, και περί ώρα 16:30, ο Στρατιώτης Κ. Δ., ετών 20, που υπηρετούσε σε μονάδα της ΜΕΡΥΠ στην περιοχή της Ημαθίας, τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού. Οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται αρμοδίως. Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σύμφωνα με το tothemaonline.com, στο στρατόπεδο επικράτησε πανικός και αμέσως ειδοποιήθηκε το Αρχηγείο Αστυνομίας και το υπουργείο Άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας ζήτησε άμεσα τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, ενώ έστειλε οδηγίες στο ΓΕΕΦ για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Την ίδια ώρα διενεργούνται έρευνες και απο την αστυνομία, καθώς προκύπτουν ερωτήματα για τον τρόπο χειρισμού τέτοιου είδους περιπτώσεων.

Το θέμα, είναι εάν ο νεαρός είχε προειδοποιήσει ότι θα έβαζε τέρμα στη ζωή του, δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε ψυχολόγο για εξέταση;

Παράλληλα η τακτική που ακολουθείται συνήθως, μετά το τέλος της εκπαίδευσης είναι να δίνεται άδεια διανυκτέρευσης στους εθνοφρουρούς, προτού επιστρέψουν στο λόχο τους, κάτι που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Εγείρεται ένα ευρύτερο ζήτημα για την συμπεριφορά και αξιολόγηση περιστατικών νεαρών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, ως προς το κατά πόσον δίνεται η κατάλληλη προσοχή στα σημάδια και τις συμπεριφορές, που παραπέμπουν σε ψυχολογική αστάθεια, ώστε να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications