Αφαίρεση διπλώματος σε όσους μιλούν στο κινητό χωρίς τη χρήση bluetooth! διαβάστε τον γελοίο νόμο!
Αφαίρεση διπλώματος σε όσους μιλούν στο κινητό χωρίς τη χρήση bluetooth! διαβάστε τον γελοίο νόμο!

Ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις τις οποίες κάνουν καθημερινά χιλιάδες Ελληνες, προβλέπει ο νέος ΚΟΚ σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μπορεί να πρόστιμα να μειώθηκαν κατα περίπου 40%, και θα αυξάνονται έως και 300% ανάλογα με τα εισοδήματα του παραβάτη, αυστηροποιούνται παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί.

Ειδικότερα πέρα των προστίμων το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα αφαιρείται επιτόπου απο το όργανο που θα βεβαιώνει την παράβαση, η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες για 60 ημέρες για τους οδηγούς οι οποίοι:

Χρησιμοποιούν το κινητό (στέλνουν μηνύματα, τραβάνε selfies κλπ) ή μιλάνε σε αυτό χωρίς τη χρήση bluetooth ακουστικού (χωρίς καλώδιο).

Μπαίνουν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης – ΛΕΑ (Αττική οδός, Εθνικές οδοί κλπ), έστω και για λίγα μέτρα (η βεβαίωση τη παράβασης θα μπορεί να γίνει και με κάμερες).

Δεν φορούν ζώνη ασφαλείας (για όλους τους επιβάτες) και κράνος οι αναβάτες μοτοσικλέτας.
Ρίχνουν εκτός οχήματος απορρίμματα, αποτσίγαρα κλπ.
Δεν έχουν τοποθετήσει τα παιδιά στα ανάλογα παιδικά καθίσματα.
Έχουν σταθμεύσει σε ράμπες αναπήρων ή σε θέσεις για ΑμεΑ.

Όλα καλά για να μαζέψουν χρήμα γιατί γιαυτό γίνεται όλο το θέμα με πρόσχημα την ασφάλεια, για όσους έχουν αυταπάτες(τα ίδια και πολλά αλλα που αφορούν το αυτοκίνητο όπως ΚΤΕΟ κτλ), γιαυτό και το ανάλογα με τα εισοδήματα , και η γελοιότητα : να μιλάνε χωρίς τη χρήση bluetooth ακουστικού χωρίς καλώδιο (?) δηλαδή αν εχει καλώδιο τι θα γίνει? θα μπερδευτεί το καλώδιο και δεν θα μπορούν να στρίψουν? με αλλα λογία πάλι στο τηλέφωνο θα μιλούν! και πριν 10-15 χρονιά που δεν υπήρχαν ούτε οι μισοί νομοί για το αυτοκίνητο και οι περισσότεροι που οδηγούσαν μηχανάκι δεν είχαν καν δίπλωμα! σκοτώνονταν περισσότεροι? φυσικά και όχι! και τα γελοία όρια ταχύτητας σε πολλά σημεία ειναι ίδια όπως ηταν πριν 30 χρονιά πάρα την εξέλιξη των φρενών! μάντεψε γιατί!

Και το ερώτημα: Πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις κλήσεις της τροχαίας? βρήκαμε το παρακάτω κείμενο(ίσως να έχει αλλάξει ) το σίγουρο ειναι οτι στα ταμεία των δήμων πηγαίνουν πολλά λεφτά απο κλήσεις :

Σε ποιους διανέμονται τα χρήματα από τα πρόστιμα και τις κλήσεις της τροχαίας;

Πολλοί οδηγοί έχουν πέσει στην «παγίδα» της τροχαίας, η οποία πολλές φορές μοιράζει «γενναιόδωρες» κλήσεις και πρόστιμα για παραβάσεις με ύφος σαράντα καρδιναλίων, ο κάθε κομπλεξικός έχει μπει στην αστυνομία,με κριτήριο? γιατί έγραψε άριστα σε πανελλήνιες!και οχι αν κάνει για αστυνομικός! πόσο πιο τραγικό? το 50% ειναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί! έτσι έχουν εξουσία λάθος άτομα παντού πάρτε παράδειγμα τι είδους άτομα γίνονται υπουργοί βουλευτές πρωθυπουργοί, όλοι οι αδίσταχτοι που δεν έχουν ούτε ίχνος αρετής και πολλοί δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα .

Μέρος, λοιπόν των χρημάτων, που καλείται να πληρώσει ο παραβάτης κατόπιν κλήσεων της τροχαίας, περνούν υπέρ των επικουρικών ταμείων για τις συντάξεις των ενστόλων.

Συγκεκριμένα, υπέρ των ενστόλων πηγαίνουν τα 5 ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση, ενώ το εν λόγο μέτρο, που είχε καταργηθεί, επανήλθε με νέα ρύθμιση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πέρα από τα χρήματα από τις κλήσεις της τροχαίας, το 5% από τα παράβολα υπέρ του Δημοσίου που πληρώνουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις για την πιστοποίηση του προσωπικού πυρασφάλειας θα διατίθεται ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος. ΥΓ :πανελλήνιες= ένα μασονικό σύστημα υιοθέτησης εκτέλεσης που ουδεμιά σχέση έχει με την νοημοσύνη ,οποιος γίνεται κάλο ρομπότ του συστήματος παίρνει πτυχίο, και οι εφευρέσεις ήρθαν απο άτομα που δεν ακολουθούν τα στερεότυπα τους, κανένας εφευρέτης δεν έμαθε στο σχολείο αυτο που εφηύρε! .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications