2 Μαρ 2018

10 φωτογραφίες που αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για το πως η Google χρησιμοποιεί την φυλή για να ταιριάζει στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων

10 φωτογραφίες που αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για το πως η Google χρησιμοποιεί την φυλή για να ταιριάζει στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων

Στην Google έχει ασκηθεί κριτική για λογοκρισία, φεμινισμό και αυταρχικές πρακτικές. Θυμηθείτε την περίπτωση James Damore(εδώ)

Πράγματι έχει υποστηρίξει μια ποικιλία φεμινιστικών, εκφυλισμένων, αντι-οικογενειακών πολιτικών και πολιτικά ορθής προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένης της υστερίας #MeToo, αλλά ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παρουσιάζει η Google είναι η λεπτή επανεγγραφή της ιστορίας.

Σε μια εποχή όπου λίγοι γνωρίζουν πώς να ψάξουν για πρόσωπα και γεγονότα σε εγκυκλοπαίδειες ή βιβλιοθήκες, οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το Διαδίκτυο. Η εύρεση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν μεγάλα ιδρύματα αρχίζουν να παραποιούν τα γεγονότα και να δημιουργούν τις δικές τους αφηγήσεις.

Το 2017, η Google βρέθηκε κάτω από κριτική για την αναζήτηση εικόνας που αποτελούσαν πολιτικά ορθές φαντασιώσεις για αυτό που έψαχνε ο χρήστης. Κάποιος μπορεί να νομίζει ότι ήταν απλά ένα σφάλμα ή το έργο κάποιου hacker, που θα διορθωνόταν αργότερα εκείνη την ημέρα ή σίγουρα εκείνη την εβδομάδα. Αλλά μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει αλλάξει και τα παρακάτω αποτελέσματα αναζήτησης μιλούν από μόνα τους.

1. Λευκή γυναίκα - Λευκός άνδρας

Δεν το πιστεύετε; Δοκιμάστε μόνοι σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν ψάξεις ασιατικά ζευγάρια:

Χμμ ...

2. Διαρρήκτης

Σίγουρα, όταν ακούτε για μια διάρρηξη, αρχίζετε να ψάχνετε για Γάλλους με λεπτά μουστάκια;

3. Φυλακισμένος

Το 100% των εικόνων της σελίδας 1 είναι λευκοί άντρες. Οι λευκοί αποτελούν στατιστικά το 35% του αμερικανικού πληθυσμού των φυλακών, και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ισπανόφωνοι.

4. Χαρούμενο Αμερικάνικο Λευκό Ζευγάρι

Παρατηρήσατε να λείπει κάποιος από αυτές τις εικόνες;

5. Τεμπέλης

Ξέρετε ότι όλοι οι τεμπέληδες είναι λευκοί;

5. Βιαστής

Αυτοί οι άνδρες μπορεί να είναι βιαστές, αλλά η συνολική εντύπωση είναι πολύ παραπλανητική

6. Αμερικανοί επιστήμονες

Τυπικό άτομο σε οποιοδήποτε επιστημονικό εργαστήριο, πραγματικά.

7. Αμερικανός Πατέρας

Είμαι έκπληκτος που δεν ήταν ο Όμηρος Σίμπσονς

8. Ευρωπαίοι εφευρέτες

7 στους 8 δεν είναι προφανώς Ευρωπαίοι

9. Δυστυχισμένο ζευγάρι

Σαφώς, θα πρέπει να σταματήσει να τα φτιάχνει με "βιαστές" και "διαρρήκτες" και να αρχίσει να τα φτιάχνει με "επιστήμονες".

Είμαι βέβαιος ότι πίσω από όλα αυτά είναι απλώς κάποιος κακός ((((αλγόριθμος))) και παρόλο που η αναζήτηση είναι το κύριο προϊόν της Google και οι εικόνες που αφορούν μόνο λευκούς άνδρες, σίγουρα τουλάχιστον ένας από τους 88.000 εργαζόμενους γνωρίζει και η εταιρεία πρόκειται να διορθώσει αυτό το σφάλμα όπου να’ ναι μέσα στην μέρα (2 χρόνια και συνεχίζουμε).

Εάν κάποιος δεν ήξερε πολλά για τους Λευκούς θα πίστευε, βλέποντας αυτές τις εικόνες, ότι οι λευκοί άνθρωποι είναι τεμπέληδες, άτακτοι, βίαιοι εγκληματίες και βιαστές που γίνονται φτωχοί πατέρες. Η επόμενη γενιά προγραμματίζεται να πιστέψει μια αφήγηση ιστορίας που έρχεται σε έντονη αντίθεση με την αλήθεια.

Όταν ο δάσκαλος ζητήσει από ένα παιδί να ερευνήσει και να γράψει μια ιστορία για τις επιστημονικές ανακαλύψεις, μπορεί να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική σειρά γεγονότων από αυτό που γνωρίζετε σήμερα εσείς.

Φυσικά, όταν το πρόβλημα αφορά μια μειονότητα, όπως όταν οι γορίλες άρχισαν να εμφανίζονται σε αναζητήσεις για μαύρους άνδρες, η απάντηση της Google ήταν άμεση.

Ενώ τώρα... Πρόκειται για καθαρά ρατσιστική νοοτροπία και πρακτική.

redskywarning

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

10 φωτογραφίες που αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για το πως η Google χρησιμοποιεί την φυλή για να ταιριάζει στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications