Τινάζουν τους Τούρκους στον αέρα οι Κούρδοι στην Συρία – 7 νεκροί (Βίντεο)
Τινάζουν τους Τούρκους στον αέρα οι Κούρδοι στην Συρία – 7 νέκροι (Βίντεο)

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία, οι πέντε εκ των οποίων σε μια επίθεση εναντίον του άρματος μάχης όπου επέβαιναν, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η σημερινή ημέρα είναι η φονικότερη έως τώρα για τον τουρκικό στρατό έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης της Άγκυρας υπό την ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

Οι πέντε στρατιωτικοί επέβαιναν σε ένα τεθωρακισμένο το οποίο δέχθηκε επίθεση, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Αφρίν, ανέφερε ο τουρκικός στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

Επιπλέον, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός στρατιώτη σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ενός άλλου στρατιώτη σε μια επίθεση στην παραμεθόριο επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία.

Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, καταστρέφοντας καταφύγια και κρύπτες με όπλα.
Συμπεριλαμβανομένων αυτών των θανάτων, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την 20η Ιανουαρίου με στόχο την εκδίωξη από το συριακό θύλακα της Αφρίν των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής συμμάχου των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications