Τι δουλειά είχε στο… Ιόνιο ρωσικό πλοίο με ΤΘ και με άλλο στρατιωτικό υλικό;
Τι δουλειά είχε στο… Ιόνιο ρωσικό πλοίο με ΤΘ και με άλλο στρατιωτικό υλικό;

Οι αρχές της Τυνησίας πραγματοποίησαν νηοψία σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά του Σφαξ, το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε θωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό υλικό, χωρίς να αναφέρεται κάτι τέτοιο στα έγγραφα του φορτίου του.

Το πλοίο, που φέρει σημαία Παναμά, μετέφερε φορτηγά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμό για στρατιωτικούς καταυλισμούς καθώς και “24 κοντέινερ (…) για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι περιέχουν όπλα και πυρομαχικά” ανέφεραν οι τελωνειακές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

Το πλοίο κατευθύνεται για επιθεώρηση στο λιμάνι του Σφαξ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο αυτό είναι ρωσικό. Το Σφαξ απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τη Λιβύη, μια χώρα όπου δρουν δεκάδες ένοπλες οργανώσεις και ομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ: Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για ρωσικό πλοίο ονόματι URAL (απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ) το οποίο διαχειριζόταν τουρκική εταιρία (AKDENIZ RORO DENIZ TASIMA) με έδρα τη Μερσίνα, το οποίο είχε προορισμό το Καμερούν.
Στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της συγκεκριμένης χώρας υπάρχει μειονότητα που μιλάει αγγλικά, με αποτέλεσμα να τυγχάνει διακρίσεων από τη γαλλόφωνη πλειοψηφία.

Ως αποτέλεσμα, έχει αναπτυχθεί αποσχιστικό κίνημα, το οποίο πιθανώς θα παραλάμβανε τον εξοπλισμό. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί οι αρχές της Τυνησίας να κινήθηκαν με βάση πληροφορίες από δυτικές (τις γαλλικές;) μυστικές υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση, η εξήγηση της Λιβύης ως προορισμού μοιάζει βολική για να καλύψει την πραγματικό προορισμό του πλοίου και του φορτίου. Ωστόσο, εκτιμάται ότι καμία εξήγηση δεν θα είναι απολύτως πιστευτή, έως ότου έχουμε επίσημη πληροφόρηση.

defence-point

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications