3 Φεβ 2018

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας εκείνο που πρέπει να επικρατήσει είναι ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας. Προσωπικά θα πάω ως Ελληνίδα πολίτης και έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο καθένας προσέρχεται εφόσον του το υπαγορεύει η συνείδησή του» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει ίχνος αλυτρωτισμού»
«Ποιος λέει ότι το συλλαλητήριο είναι εναντίον της κυβέρνησης; Αυτά τα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται υπέρ των εθνικών συμφερόντων και εφ’ όλης της ύλης με πρόταγμα την άρση του αλυτρωτισμού του κράτους των Σκοπίων. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ίχνος αλυτρωτισμού» πρόσθεσε.

Επανέλαβε την πάγια θέση των ΑΝΕΛ, που θεωρούν ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου του από τα Σκόπια υποδηλώνει και συμπυκνώνει τη διάθεση αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και άφησε ανοιχτό το ερώτημα «αν το γειτονικό κράτος έχει τη δυνατότητα, ακόμη και αν η κυβέρνηση Ζάεφ είναι διαλλακτικότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη του Γκρούεφσκι, να το περάσει στις διαφορετικές εθνότητες που υπάρχουν στο εσωτερικό των Σκοπίων».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει η πιθανότητα να «περάσει» σύνθετη ονομασία στην ελληνική Βουλή με δεδομένη την αντίθεση των ΑΝΕΛ, απάντησε «καταρχήν, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης. Είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα, βλέποντας μάλιστα τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ των Σκοπίων και το γεγονός ότι υπάρχει αναβρασμός στη γείτονα μετά την συμβολική κίνηση για αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου και του κεντρικού αυτοκινητόδρομου».

Ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση στην περίπτωση που έρθει συμφωνία για σύνθετη ονομασία, η κ. Παπαδοπούλου είπε «ας μη μιλάμε για υποθετικά σενάρια. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν μπορώ να προδικάσω τις εξελίξεις.

Οι ΑΝΕΛ έχουμε πει ότι δεν ψηφίζουμε όνομα με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του για τα Σκόπια. Εμείς έχουμε εκφράσει τη θέση μας σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση με φημολογία γύρω από προτεινόμενα ονόματα, καταλήγοντας «τα θέματα που τίθενται στη διαπραγμάτευση συζητούνται στο σύνολό τους.

Κακώς και σκόπιμα η ΝΔ προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση «σαλαμοποιεί» τη διαπραγμάτευση. Εκείνο που επιδιώκεται είναι μια συνολική λύση. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: