10 Φεβ 2018

Καταρρίφθηκε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 στην Αφρίν (βίντεο) - Νεκροί οι πιλότοι

Καταρρίφθηκε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 στην Αφρίν (βίντεο) - Νεκροί οι πιλότοι

Ημέρα καταρρίψεων σήμερα στην Συρία και "δύο στα δύο" για τα ρωσικά α/α συστήματα: Ενα τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 εγχώριας κατασκευής από αυτά που κτυπούν την Αφρίν από την αρχή των επιχειρήσεων, καταρρίφθηκε στην πόλη Rajo, στον βορειοδυτικό θύλακα της Αφρίν.

Kαι οι δύο Τούρκοι πιλότοι είναι νεκροί. Οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν ρωσικό φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο SA-18 MANPADS, στήνοντας ενέδρα στο τουρκικό ελικόπτερο, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Στο ένα βίντεο μιλάνε για "Cobra", αλλά από τη σιλουέτα στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι πρόκειται καθαρά για το νέο τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 Atak, το οποίο δέχθηκε την πρώτη του απώλεια σε ένοπλες συγκρούσεις. Οι δοκιμές επί πεδίου μάχης έχουν και τις απώλειές τους...

Κάποιες φήμες ανέφεραν ότι η βολή έγινε από MANPAD Stinger αμερικανικής κατασκευής, αλλά αυτό μάλλον δεν αληθεύει. Οι Κούρδοι δεν έχουν παραλάβει Stinger όπως διαβεβαιώνουν οι Αμερικανοί. Αντίθετα έχουν μεγάλες ποσότητες από SA-18 από τις αποθήκες του συριακού Στρατού.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε το γεγονός μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ. «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι'αυτό» είπε ο Ερντογάν

Το ελικόπτερο συνετρίβη επί τουρκικού εδάφους, στα σύνορα με την περιοχή Αφρίν της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει εξαπολύσει επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Στις 20 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο των Τούρκων Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης Olive Branch κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή Afrin της Συρίας. Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης του ελεύθερου συριακού στρατού.

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Καταρρίφθηκε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 στην Αφρίν (βίντεο) - Νεκροί οι πιλότοι
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: