Τι προβλέπει το τρίτο μνημόνιο για τις συντάξεις,στην απέραντη  Δημοκρατία της Βαϊμάρης που έγινε όλη η Ευρώπη?
Τι προβλέπει το τρίτο μνημόνιο για τις συντάξεις,στην απέραντη  Δημοκρατία της Βαϊμάρης που έγινε όλη η Ευρώπη?

Κάπου στις αρχές του 30 στην Γερμανία είχαν την Δημοκρατία της Βαϊμάρης και έκαναν κανονική λιμοκτονία,με τους φόρους με την δικαιολογία οτι οι Γερμανοί προκάλεσαν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όταν η Βρετανική Αυτοκρατορία με τους "ερπετόμορφους" βασιλιάδες και τους αριστερούς-κομμουνιστές κήρυξε πόλεμο στην Γερμανική Αυτοκρατορία για να την καταστρέψει . Το 1907 η Γαλλία, η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία συνέστησαν την «Τριπλή Συνεννόηση» την λεγόμενη Αντάντ.

Οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη το 1914-1918 υπό εβραϊκή καθοδήγηση και αφού ηταν έτη μπροστά τεχνολογικά η Γερμανία κέρδισε στο πεδίο της μάχης αλλα οι κομμουνιστές έδωσαν το πίσωπλατο χτύπημα και έβαλαν και την Αμερική στο κόλπο, μια ζωή προδότες ειναι εξάλλου, αφού οι γνήσιοι κομμουνιστες ειναι Εβραίοι (και σήμερα παντού),έτσι επέβαλαν φόρους στην Γερμανία για έναν πόλεμο που δεν άρχισε αυτη συν τόσα εδάφη που άρπαξαν(η μίση πολώνια ηταν Γερμανία κτλ), και όταν έχασαν την εξουσία της Δημοκρατία της Βαϊμάρης αφου ο κόσμος ψήφισε το Χίτλερ (τοτε δεν είχαν την singular logic και οι εκλογές ηταν αντικειμενικές ).

Πήγαν να πάρουν ξανά την εξουσία δια της βίας οι κομμουνιστές(κλασική τακτική τους) και οργάνωσαν δεκάδες απόπειρες δολοφονίας του Χίτλερ που είχε εκλεγεί απο το λαό, οπως έκαναν με το Μεταξά εδώ Καποδίστρια κτλ, μέχρι που ο Χίτλερ κήρυξε εγκληματικές οργανώσεις τα κομμουνιστικά κόμματα ορθά, αμέσως άρχισαν τις καραμέλες φασίστες ναζι nazi απο το Nationalsozialismus εθνικός σοσιαλισμός που δεν μπορούσαν να προφέρουν (στην γερμανική προφορά οι μογγολοκομμουνιστές εισβολείς και για συντομία )και ξανά κήρυξαν πόλεμο μεσώ της μασονίας στο Χίτλερ ήδη το 1933 !η συνεχεία γνωστή οπως και τα τερατώδες ψευδή τους και ξανά έβαλαν την Αμερική στο κόλπο αλλιως δεν μπορούσαν να κερδίσουν αυτούς που ηταν 50 χρονιά μπροστά απο την εποχή τους !5 χρονιά πάλευαν να καταστρέψουν την Γερμανία ανοίγοντας 3-4 μέτωπα τους «έτσουξε» για τα καλά, σαν μην πέρασε μια μέρα! τα ίδια λένε σήμερα παντού για "ναζιστικά κόμματα" το απολυτό κακό! μονο που σημερα δεν λενε για πολεμικές αποζημιώσεις αλλα για μνημόνια φάτε δημοκρατία που λένε και ψευδώς οτι ειναι ελληνική επινόηση όταν ειναι εβραϊκή, και με δημοκρατία το «φαύλο πολίτευμα» οπως έλεγε ο Σωκράτης και οι αρχαίοι φιλόσοφοι ,διέλυσαν την πόλεις κράτη στην αρχαία Ελλάδα που είχαν εθνικοσοσιαλισμό ! άντε να τα πεις αυτα τώρα σε κοιμισμένους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στο ψέμα θα σε πουν και τρελό!που φτάσαμε? να θεωρείτε τρελός φασίστας ναζι οποιος βγαίνει έξω απο το matrix τους, τους βλέπουμε πως τους χειραγωγούν μέρα νύχτα σε αυτές τις λεγόμενες "έγκυρες πήγες" μια απο τα ίδια με την τηλεόραση και τα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ και το παρακλάδι της "μηχανής του χρόνου" ο μέσος θνητός ζει σε ένα ψέμα και έχει πλήρη άγνοια ακόμα και για τα στοιχειώδες το matrix ολοζώντανο...:

-------ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ----------

Με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που ενέκρινε το Eurogroup και με το οποίο έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση, επιταχύνεται η έκδοση νέων συντάξεων και καθορίζονται χρονοδιαγράμματα ελέγχου-εκκαθάρισης των συσσωρευμένων αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Παράλληλα ορίζονται νέα χρονοδιαγράμματα για τον επόμενο κύκλο περικοπών, όπως επίσης και για την απορρόφηση από τον ΕΦΚΑ των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν μείνει εκτός.

Προβλέπει ακόμη και πλέγμα διασταυρώσεων των συνταξιοδοτικών παροχών για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι τις λαμβάνουν παράνομα.
Ειδικότερα στα νέα κείμενα του μνημονίου προβλέπεται ότι τον Απρίλιο πρέπει:
-να έχει γίνει η επεξεργασία όλων των αιτήσεων κύριας συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν το 2016,
-να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του 30% των αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων που υποβλήθηκαν το 2017 και 13.800 αιτήσεων επικουρικών συντάξεων που υποβλήθηκαν από 1/1/2015 έως 31/12/2016.
Το κόστος της απονομής των νέων συντάξεων καλύπτεται κατά 50% από τις δόσεις του μηχανισμού στήριξης, που προορίζεται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, όπου εντάσσοντια και οφειλές για νέες συντάξεις. Ήδη εκταμιεύτηκαν 800 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τον Φεβρουάριο αναμένεται η εκταμίευση ποσού ύψους 0,5 δισ. ευρώ.

Επίσης το Δημόσιο συμμετέχει με ίδια κεφάλαια ισόποσα, με αποτέλεσμα το ποσό της δόσης που προορίζεται για πληρωμές ληξηιπρόθεσμων να διπλασιάζεται.Τον Απρίλιο θα διατεθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ, από τον μηχανισμό, που σημαίνει ότι το ποσό που θα διατεθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημο΄σιου, μεταξύ των οποίων είναι και τα ληξιπρόθεσμα, θα διαπλασιαστεί σε 2 δισ. ευρώ.

Επίσης, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα πρέπει να γίνει ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων, με βάση τις νέες περικοπές που θα γίνουν από την 1-1-2019 και να σταλούν τα σχετικά ενημερωτικά εκκαθαριστικά στους δικαιούχους. Η διαδικασία του επανυπολογισμού έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αλλά πήρε ολιγόμηνη παράταση.

Επίσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ του 2019.
Σε ότι αφορά στις συντάξεις, προβλέπεται και ανακατανομή των συνταξιοδοτικών παροχών. Η διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των ψηφιακών εγγραφών και των εγγράφων σε χαρτί θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου, με στόχο τον εντοπισμό όσων λαμβάνουν συντάξεις ή επιδόματα ή άλλες παροχές χωρίς να τις δικαιούνται.

Παράλληλα προβλέπεται η πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει εκδώσει γνώμη σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα που σχετίζεται με το άρθρο 52 του ν. 4387/2016, οι αρχές θα οριστικοποιήσουν και θα εφαρμόσουν αυτό το Προεδρικό Διάταγμα.

Συγχωνεύσεις Ταμείων
Σε ότι αφορά στον EΦΚA, το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει «πλήρης συγχώνευση» και εξηγεί: Η πλήρης ένταξη όλων των ασφαλισμένων και των συναφών δεδομένων στο ενιαίο ταμείο συντάξεων του EΦKA, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών του αρμοδίου προσωπικού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και όλων των νομικών ή διοικητικών βημάτων που απαιτούνται για την πραγματική μεταφορά βάσεων δεδομένων, λογισμικού και υποδομής πληροφορικής, θα ολοκληρωθεί πλήρως τον Μάιο του 2018.

Επίσης, «οι ελληνικές αρχές, σε διαβούλευση με τους θεσμούς και σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου (5/2002), θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εντός ενός μηνός από την επίσημη γνώμη για τη στατιστική ταξινόμηση του ΕΔΟΕΑΠ από την EUROSTAT».

Μέχρι το Μάιο του 2018, ο EΦΚA θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα κατέχει ελέγχουσα συμμετοχή καμία ιδιωτική εταιρεία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications