24 Ιαν 2018

Σε εξέλιξη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση των δύο Σκοπιανών πρακτόρων

Σε εξέλιξη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση των δύο Σκοπιανών πρακτόρων
Ο Γκόραν Γκρουέφκσι (αριστερά) και ο Νίκολα Μποσκόσκι.

Αρκετούς μήνες μπορεί να κρατήσει ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπόθεσης των δύο Σκοπιανών πρακτόρων που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και παραμένουν σε ελληνικές φυλακές, έμαθε αποκλειστικά το Off the Record μετά από επικοινωνία με την δικηγόρο κα Χριστίνα Φλώρου η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο πρώην επικεφαλής Αντικατασκοπείας Γκόραν Γκρουέφκσι και ο βοηθός του Νίκολα Μποσκόσκι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια στη Βουδαπέστη.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες το Συμβούλιο Εφετών έκρινε υπέρ της εκδόσεως τους, κάτι που αποτελεί μέρος της δικαστικής διαδικασίας. Όμως οι δύο άνδρες έχουν καταθέσει έφεση και δεν έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα συζητηθεί. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, σύμφωνα με την κα Φλώρου.

Οι δύο Σκοπιανοί πράκτορες είναι μπλεγμένοι σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, η οποία πριν ένα χρόνο αρνούνταν να παραδώσει την εξουσία λέγοντας ότι η χώρα θα παραδοθεί στους Αλβανούς.

Σε ερώτησή μας εάν οι δύο πράκτορες έχουν και στοιχεία εναντίον του τωρινού πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, η κα Φλώρου όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε να απαντήσει καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και τα στοιχεία παραμένουν απόρρητα.

Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα γιατί η υπόθεση των δύο Σκοπιανών πρακτόρων υποβαθμίστηκε και δεν χρησιμοποιείται από την ελληνική κυβέρνηση ως διαπραγματευτικό χαρτί στη διαμάχη της ονομασίας ή εάν όντως χρησιμοποιείται στα πλαίσια της περίφημης ”μυστικής διπλωματίας”, ορολογία που χρησιμοποιείται αρκετά τις τελευταίες ημέρες.

offtherecord.net

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σε εξέλιξη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση των δύο Σκοπιανών πρακτόρων
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: