12 Ιαν 2018

Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum [Βίντεο]

Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum [Βίντεο]

Πώς καταφέρνει το μαχητικό MiG-29 Fulcrum να πετάξει ψηλότερα από το κλασικό MiG-29 και από κάθε άλλο πετούμενο μέσο, εκτός από αυτά που μεταφέρουν αστροναύτες;

Η απάντηση είναι σχετικά απλή: Με υπερηχητική ταχύτητα σχεδόν 2 Mach και ρυθμό ανύψωσης έως 330 m/s, το Fulcrum κινείται ακολουθώντας τροχιά… βαλλιστικού πυραύλου!

Το φημισμένο ρωσικό μαχητικό δεν καταφέρνει στ’ αλήθεια να αγγίξει τα όρια του διαστήματος, που οριοθετούνται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Έχει όμως την ικανότητα -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν- να φτάνει σε ύψος 20-22 χιλιομέτρων, το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακό. Από αυτό το ύψος διακρίνεται ξεκάθαρα η καμπυλότητα της Γης και η θέα κόβει την ανάσα.

Η εταιρεία MigFlug τοποθέτησε κάμερες GoPro στην εξωτερική επιφάνεια ενός διθέσιου MiG-29 Fulcrum, με τρόπο που να αντέχουν σε ταχύτητες μέχρι 2450 χλμ/ώρα και δυνάμεις μέχρι 9G!

Από το υλικό που προέκυψε δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο, που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί! Απολαύστε το:

Το MiG-29 Fulcrum είναι ίσως το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος που προσφέρεται για χρήση από πολίτες. H υπερηχητική πτήση στα «όρια του διαστήματος» πραγματοποιείται από το Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, έχει διάρκεια 50 λεπτά και κοστίζει 16.500 ευρώ.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: