21 Ιαν 2018

Εκτός μετρήσεων βγαίνει η ΕΡΤ για να μην εμφανίζεται η χαμηλή τηλεθέαση!

Εκτός μετρήσεων βγαίνει η ΕΡΤ για να μην εμφανίζεται η χαμηλή τηλεθέαση!

Ελλείψει ενδιαφέροντος σε σχετικό διαγωνισμό που είχε οργανώσει, η δημόσια τηλεόραση οδηγείται στο «να ζητήσει εξαίρεση από τη δημοσίευση των στοιχείων μέτρησης, μέχρι την επαναδιατύπωση των κανόνων τηλεθέασης», πρώτη δημοσίευση 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Λόγω των κακών επιδόσεων που συστηματικά παρουσιάζει και αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι καλύτερα, η ΕΡΤ αποφάσισε να αυτοεξαιρεθεί από τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΡΤ είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για τη λήψη υπηρεσιών μέτρησης τηλεθέασης για τα κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 όπως και όλων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας. Ακόμη, ο διαγωνισμός θα περιλάμβανε και την καταγραφή της τηλεοπτικής συμπεριφοράς των τηλεθεατών σε πανελλαδική βάση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ φαινόταν να μην είναι ευχαριστημένη με τις μετρήσεις που έδιναν στα τρία κρατικά κανάλια πολύ χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και αμφισβητούσε τις μετρήσεις. Διέρρεαν μάλιστα από τη Μεσογείων ότι τα ποσοστά ήταν υψηλότερα, αλλά για κάποιο λόγο η δημόσια τηλεόραση δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.

Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό ανερχόταν σε 400.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αναφέρει το «Βήμα». Μοναδικό κριτήριο για την υπογραφή της σύμβασης ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του σημερινού ΔΣ, ακυρώνεται ο διαγωνισμός καθώς «ενδιαφέρον υπήρξε μόνο από την εταιρεία Nielsen».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ανοικτά ζητήματα που καταγράφονται από τους ιδιωτικούς σταθμούς σε σχέση με τη μέτρηση, με κορυφαία την απουσία εσωτερικού ελέγχου της έρευνας μέτρησης». Προστίθεται ότι για τους λόγους αυτούς η ΕΡΤ οδηγείται στο «να ζητήσει εξαίρεση από τη δημοσίευση των στοιχείων μέτρησης, μέχρι την επαναδιατύπωση των κανόνων τηλεθέασης».

Μέχρι λοιπόν να επαναδιατυπωθούν οι κανόνες της τηλεθέασης, οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν πόσο χαμηλά ποσοστά καταγράφουν τα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία εξακολουθούν να χρηματοδοτούν με το ανταποδοτικό τέλος.

Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους στο μυαλό μας, μιλάμε για ποσοστά γύρω στο 5% για την ΕΡΤ 1 και λιγότερο από 2% για την ΕΡΤ 2. πηγή www.eleftherostypos.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Εκτός μετρήσεων βγαίνει η ΕΡΤ για να μην εμφανίζεται η χαμηλή τηλεθέαση!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: