Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης- Εκκωφαντικό μήνυμα για το Σκοπιανό [βίντεο]
Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης- Εκκωφαντικό μήνυμα για το Σκοπιανό [βίντεο]

Δίχως προηγούμενο είναι η προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας διαδηλώνουν υπέρ της Μακεδονίας.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συγκέντρωσης φτάνει να αναφέρουμε πως χρειάστηκαν περισσότερα από 500 πούλμαν για να μεταφερθεί ο κόσμος στη συμπρωτεύουσα. Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για τις 14.00 της Κυριακής, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ωστόσο ο κόσμος ξεκίνησε να μαζεύεται πολύ νωρίτερα, ενώ ακόμα η προσέλευση συνεχίζεται![Διαβάστε και δείτε ζωντανή εικόνα εδώ]

Ο ελληνικός λαός, θέλει με τον τρόπο του να δείξει την εναντίωσή του στις συζητήσεις περί του μακεδονικού ζητήματος, βροντοφωνάζοντας σε όλη την Υφήλιο πως η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν είναι κάτι το διαπραγματεύσιμο!

Οικογένειες, νέοι, γέροι και παιδιά τραγουδούν με όλη τη δύναμη της φωνής τους το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ η ατμόσφαιρα δονείται από συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Μικρής έκτασης επεισόδια
Μόνο λίγο μετά τις 16.00, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να απωθήσει μία ομάδα που επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο της αντισυγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 50 άτομα με ελληνικές σημαίες και αντίστοιχες της Μακεδονίας αλλά και κουκούλες που ήταν στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην Καμάρα οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Από νωρίς οι εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, να τελεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή σε Ιεράρχες προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι: Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος, π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.

Όπως κάθε φορά που διοργανώνεται ένα μεγάλο γεγονός, έτσι και σήμερα, ημέρα διοργάνωσης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει γεμίσει μικροπωλητές οι οποίοι πωλούν προϊόντα σχετικά με τη διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, από νωρίς το πρωί, στήθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης πάγκοι με ελληνικές σημαίες, κασκόλ, μπλούζες και άλλα προϊόντα που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Επίσης, πολλές καντίνες έχουν πάρει τις θέσεις τους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου για να βρίσκονται σε ετοιμότητα όταν ο κόσμος αρχίζει να φτάνει στο χώρο.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

etsi mono mporoyme na παρουμε την τυχη μας στα χερια μας ολοι μαζι ενωμένοι ! ολα ειναι στημενα . αλλα εχουμε την δυναμη να τα αλαξουμε . αρκει να δειξουμε την δυναμη μας . οπως εξαλου κανουν και στο εξωτερικο που δεν τους το εχουμε .... . μονο εμεις βαλαμε το κεφαλι κατω ,... η πολλα λεφτά εχουμε και δεν μας καιγετε καρφι .... η είμαστε ζ@αααα ενα απο τα 2 ..

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications