Πρώην στέλεχος Facebook: «Το Facebook διαλύει την κοινωνία .Είναι σαν ναρκωτικό βραχυπρόθεσμης αποτελεσματικότητας»
Πρώην στέλεχος Facebook:Είναι σαν ναρκωτικό βραχυπρόθεσμης αποτελεσματικότητας. Φτιάχνουμε κλειστά κυκλώματα ντοπαμίνης στο Facebook και καταστρέφουμε την κοινωνία μας.

“Είναι σαν ναρκωτικό βραχυπρόθεσμης αποτελεσματικότητας. Φτιάχνουμε κλειστά κυκλώματα ντοπαμίνης στο Facebook και καταστρέφουμε την κοινωνία μας. Δεν υπάρχει δημόσιο διάλογος, δεν υπάρχει συνεργασία. "
Κριτικές δηλώσεις από πρώην στέλεχος του κολοσσού της Silicon Valley.

Πρώην διευθυντικό στέλεχος του Facebook, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Guardian, δήλωσε ότι αισθάνεται «τεράστια ενοχή» για την συμβολή του σε «εργαλεία που εξουδετερώνουν τον κοινωνικό ιστό και το πώς λειτουργεί η κοινωνία», δηλώσεις που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ολοένα αυξανόμενων κριτικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι τα δημιούργησαν.

Ο Chamath Palihapitiya, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος ανάπτυξης χρηστών στο Facebook προτού εγκαταλείψει την εταιρεία το 2011, δήλωσε: "Οι βραχυπρόθεσμοι κύκλοι ανάδρασης με γνώμονα τη ντοπαμίνη που έχουμε δημιουργήσει καταστρέφουν τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας. Κανένας πολιτικός λόγος, καμία συνεργασία, παραπληροφόρηση». Οι παρατηρήσεις, που έγιναν σε εκδήλωση του Stanford Business School τον Νοέμβριο, εμφανίστηκαν μόλις την Τετάρτη στον τεχνολογικό ιστότοπο The Verge.

"Δεν πρόκειται για τις ρωσικές διαφημίσεις", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο θέμα της υποτιθέμενης «εκστρατείας επιρροής» στις Αμερικανικές εκλογές. "Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα ... Βλάπτει τα βασικά θεμέλια του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον».

Τα σχόλια του Palihapitiya τον περασμένο μήνα έγιναν μια μέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Facebook, Sean Parker, που επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία "εκμεταλλεύεται τρωτά σημεία στην ανθρώπινη ψυχολογία" δημιουργώντας έναν «βρόγχο κοινωνικής επιβεβαίωσης».

Ο Parker δηλώνει πλέον "κάτι σαν αντιρρησίας συνείδησης" σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στάση που συμμερίστηκε ο Palihapitaya ο οποίος τόνισε πως ελπίζει τώρα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κέρδισε μέσω του Facebook για καλό σκοπό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications