Με sms πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά που σκότωσαν την blogger δημοσιογράφο στη Μάλτα,στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο κίνδυνο!!!
Με sms πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά που σκότωσαν την blogger δημοσιογράφο στη Μάλτα,στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο κίνδυνο αφού στην πρώτη θέση ειναι ιστοσελίδες του συστήματός!!

Αφού στην πρώτη θέση ειναι ιστοσελίδες του συστήματός! μια φορά έχουν σκοτώσει blogger τον Σωκράτη Γκιόλια καπηλεύτηκαν και το Blogger του οι νεοέλληνες πέρα βρέχει πιο ηλίθιος λαός ιντερνετικά δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλη χώρα ...
Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε ενώ οδηγούσε κοντά στο σπίτι της,ηταν blogger και είχε τεράστια απήχηση στην χώρα της γιαυτό και ενοχλούσε το σύστημα σε αντίθεση με την Ελλάδα που θεωρούν έγκυρες πήγες ιστοσελίδες του συστήματος! με καλοπληρωμένους ψευτο-δημοσιογράφους!

Απορίας άξιο ειναι πως ένας πρώην πασοκος και νυν ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει δουλέψει πότε του βάση του βιογραφικού του, αλλα το μονο που κάνει ειναι να γράφει προπαγάνδες σε αριστερή σελίδα ,εμφανίζεται να κυκλοφορεί με υπερπολυτελές τζιπ! κάτι τέτοια παπαγαλάκια στηρίζει ο Νεοέλληνας ...

Μαλτέζοι ερευνητές θεωρούν ότι ο συλληφθείς εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που της στοίχισε τη ζωή με μήνυμα στο κινητό της, μέσα από ένα ταχύπλοο που έπλεε ανοικτά της Μάλτας.

Κατηγορίες για τη δολοφονία της απαγγέλθηκαν εις βάρος τριών κομμουνιστών ανδρών . Οι ίδιοι κατηγορούνται και για οπλοκατοχή και κατοχή υλικού για την κατασκευή βόμβας. Οι αδελφοί Τζορτζ και Αλφρεντ Ντετζόρτζο, 55 και 53 ετών αντιστοίχως, και ο 55χρονος Βίνσεντ Μουσκάτ δήλωσαν αθώοι.

Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε ενώ οδηγούσε κοντά στο σπίτι της. Η δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει τη σχέση της κυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ με το σκάνδαλο των Panama Papers. Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως ο Τζορτζ Ντετζόρτζο έστειλε το γραπτό μήνυμα μόλις έλαβε το πράσινο φως από τον αδελφό του Άλφρεντ, ο οποίος εκτιμούν ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα ταχύπλοο. Ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από τον δικηγόρο των συλληφθέντων. Επτά ακόμη πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αποκαλύψεις της δημοσιογράφου είχαν οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, στις οποίες ο Μουσκάτ είχε επανεκλεγεί. Η Γκαλιζία είχε εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης, ήταν όμως γνωστότερη για το μπλογκ της, στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Την περασμένη άνοιξη το περιοδικό Politico είχε συμπεριλάβει τη Μαλτέζα μπλόγκερ στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη», γράφοντας για αυτήν ότι είναι «ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα».

Η οικογένειά της, η οποία έχει ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς στην υπόθεση, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι η δολοφονηθείσα δεν πραγματοποιούσε έρευνα για κανέναν από τους συλληφθέντες.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της οικογένειας, ο πρώην ηγέτης της μαλτέζικης αντιπολίτευσης Σιμόν Μπουσουτίλ έγραψε στο Twitter: "Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία της #ΝτάφνιΚαρουάναΓκαλιζία κυκλοφορούν ελεύθεροι". Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα συγκεντρωθεί υποδηλώνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο νοικιασμένο αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο σπίτι της, το βράδυ πριν από την δολοφονία της.

Κινητά τηλέφωνα ανασύρθηκαν από την θαλάσσια περιοχή κοντά στην Μάρσα, στο λιμάνι της πρωτεύουσας Βαλέτα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications