Η πανούκλα που αποδεκάτισε το 1/3 του πληθυσμού στην Ευρώπη του Μεσαίωνα.... Ήταν η πρώτη βιολογική επίθεση!!
Η πανούκλα που αποδεκάτισε το 1/3 του πληθυσμού στην Ευρώπη του Μεσαίωνα.... Ήταν η πρώτη βιολογική επίθεση!!

Η επιδημία πανούκλας του Μεσαίωνα (1348-1350) αποτέλεσε ίσως τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή στην ιστορία. Πήρε τη μορφή πανδημίας και ο δείκτης θνησιμότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η επιδημία προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από οποιοδήποτε άλλο γεγονός στην ιστορία και χαρακτηριστικά έλεγαν ότι σε κάποιες περιοχές οι επιζώντες δεν ήταν αρκετοί για να θάψουν τους νεκρούς.

Συνέπεια της επιδημίας ήταν να χαθεί το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης. Η επιδημία έφτασε στην Δυτική Ευρώπη το 1347 και πέρασε στην Αγγλία ένα χρόνο αργότερα. Ακολούθησαν η Σκανδιναβία και η Ρωσία. Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της πανώλης όλα τα καράβια από το 1347 και μετά απομονώνονταν για 40 μέρες, γεγονός από το οποίο προέκυψε η λέξη καραντίνα, από τη γαλλική έκφραση une quarantaine de jours, δηλαδή, 40 μέρες....

Τα ψεύτικα αίτια της επιδημίας
Εστία μόλυνσης ήταν οι αρουραίοι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για λοιμώδη νόσο που προκαλείται από ένα βακτήριο. Υποτίθεται οτι μεταδόθηκε στον άνθρωπο από το τσίμπημα των ψύλλων που παρασιτούσαν στους αρουραίους. Τον Μεσαίωνα ο πληθυσμός των αρουραίων αυξήθηκε επικίνδυνα όταν ο Πάπας αποκάλεσε τις γάτες όργανα του Σατανά ύπουλα!!οπως έκαναν και στο κυνήγι μαγισσών για να σκοτώσουν όλες τις γυναίκες που ειχαν ανεπτυγμένες πνευματικές δυνάμεις και οχι μονο .

Ακολούθησε κύμα μαζικής εξόντωσης κάθε γάτας με αποτέλεσμα οι αρουραίοι να πολλαπλασιαστούν με ταχύτατο ρυθμό ,φαίνεται οτι οι οι αρουραίοι βοηθούσαν στην εξάπλωση, γιαυτό σκότωναν τις γάτες. Το βακτήριο της πανούκλας έπληττε τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο. Οι συνθήκες διαβίωσης της εποχής και η έλλειψη υγιεινής ευνόησαν την ταχύτατη μετάδοση. Η ασθένεια εμφανίστηκε σε τρεις μορφές : τη βουβωνική, την πνευμονική και τη σηψαιμική....

Τα θύματα
Από την επιδημία δεν ξέφυγε κανείς. Άντρες, γυναίκες, πλούσιοι, φτωχοί, κληρικοί, χωρικοί βασιλείς, καλόγριες, μοναχοί. Κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα σταμάτησε, είτε επρόκειτο για οικοδόμηση ναών στην Ιταλία, είτε για κεραμικές δημιουργίες στην Αγγλία. Καλλιτέχνες όπως η οικογένεια Λορινζέτι στην Σιένα της Ιταλίας ή οι περίφημοι κτίστες Ράμσεϊς στην Αγγλία αφανίστηκαν.

Τα συμπτώματα από έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα
Φυσικά, εσένα η λέξη πανούκλα, σου έχει παραδοθεί σε σχήματα λόγου του στυλ: “από έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα“, οπότε δεν έχεις ιδέα τι είναι η πανώλη. Τα συμπτώματα κυρίως συμπεριελάμβαναν πρήξιμο στη βουβωνική χώρα, τον λαιμό και στους λεμφαδένες. Το δέρμα έπαιρνε σκούρο χρώμα και πολλές φορές ο ασθενής υπέφερε από αιμοπτύσεις. Καταγραφές του μεσαίωνα ανέφεραν πως πολλές φορές αρκούσαν πέντε μέρες ασθένειας για να επέλθει ο θάνατος, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που μόνο μια μέρα ήταν αρκετή για το μοιραίο.

Ο χάρτης την πανούκλας τι "σύμπτωση" κτύπησε όλη την πρώην ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία,επίσης στις ίδιες περιοχές έχουν γίνει χιλιάδες πόλεμοι και εισβολές.

Αριθμός θυμάτων
Στην Ευρώπη μέσα σε πέντε χρόνια, 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο πληθυσμός μειώθηκε από 80 εκατομμύρια σε 30. Η επιδημία αφάνισε το 60% του πληθυσμού στις αστικές και αγροτικές περιοχές. Κάποιες μάλιστα κοινότητες, όπως του Κουόμπ στο Χάμσάιρ, αφανίστηκαν πλήρως, ενώ πολλές αγροτικές περιοχές παρήκμασαν και σταδιακά ερήμωσαν. Κάποιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τη θανατηφόρα ασθένεια, όμως οι άνθρωποι εκείνη την εποχή δεν είχαν ενημέρωση και γι΄ αυτούς, όσοι ασθενούσαν θεωρούνταν μελλοθάνατοι....Ο μαύρος θάνατος: The Living Hurry Past the Dead, Florence 1348 ηταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων ώστε δεν υπήρχαν πλέον αρκετοί αγρότες να καλλιεργήσουν τη γη, ούτε κτηνοτρόφοι να φροντίσουν τα ζώα....

Λίγο πριν από την πανούκλα, οι Ευρωπαίοι αναφέρουν ότι έβλεπαν ufo "σχήματος πούρου" αντικείμενα στον ουρανό "σύννεφα ή ομίχλες" οπού έβλεπαν αυτά οι κάτοικοι αρχίσουν να πεθαίνουν γρήγορα από πανούκλα. Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι οι άνθρωποι ανέφεραν. μορφές με κουκούλα ντυμένες στα μαύρα, (ο χάρος ) που εμφανίζονται στις παρυφές της πόλης , επίσης, φαινομενικά «ομίχλη» και πάλι μαζικός θάνατο αμέσως μετά. Οι κάτοικοι αναφέρουν ακόμη ότι μπορούσαν να «δουν» την πανούκλα καθώς πλησίαζε !!

Μέσα σε ολα αυτα υπάρχουν και αλλες πληροφορίες για το ποιοι προκάλεσαν την πανούκλα,(βιολογική επίθεση ) με μονο στόχο την γενοκτονία της ευρωπαϊκής φυλής, που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για αυτούς, η τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί... Αν δείτε την εικόνα που αναπαριστούν τον " μαύρο Θάνατο " (κεντρική εικόνα ) θα προσέξτε οτι φοράει κάποιου είδους μάσκα,που τι σημαίνει αυτο? σωστά κάποιος σκορπούσε τον θάνατο! και δεν ηταν τα αίτια της επιδημίας άγνωστα, αλλα γνωστά σε αυτούς που την προκάλεσαν! για άλλη μια φορά κάλυψαν ύπουλα μια σκόπιμη γενοκτονία. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications