Η Γη είναι κυριολεχτικά ένας κόκκος στην απεραντοσύνη του διαστήματος! Δείτε εντυπωσιακή σύγκριση - Πόσο μεγάλος είναι ο πλανήτης μας; (vid)
Η Γη είναι κυριολεχτικά ένας κόκκος στην απεραντοσύνη του διαστήματος! Δείτε εντυπωσιακή σύγκριση - Πόσο μεγάλος είναι ο πλανήτης μας; (vid)

Συγκρινόμενη με άλλα ουράνια σώματα, είτε βραχώδεις πλανήτες είτε αέριους γίγαντες είτε άστρα όπως ο Ήλιος μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί την διαφορά των μεγεθών.

Περιγραφές της Γης σε διάφορες μυθολογίες και στη λογοτεχνία
Η Γη έχει συχνά προσωποποιηθεί ως θεότητα, ιδιαιτέρως ως θεά: σε πολλές μυθολογίες εμφανίζεται ως Μητέρα Γη..

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία εμφανίζεται ως Γαία, στη Σκανδιναβική μυθολογία ήταν η Γιορντ Jord, η μητέρα του Θωρ (Thor) και κόρη του Άνναρ (Annar).

Η Γη έχει επίσης χαρακτηριστεί ως ένα τεράστιο διαστημόπλοιο με δικό του Σύστημα υποστήριξης ζωής.

Εφόσον η Γη είναι αρκετά μεγάλη, δεν είναι άμεσα εμφανές στο γυμνό μάτι κοιτώντας από την επιφάνεια ότι έχει ένα σφαιροειδές σχήμα, αν και για την ακρίβεια δεν είναι τέλεια σφαιρικό, αλλά είναι οβάλ, διογκωμένο στο ύψος του ισημερινού και ελαφρώς πεπλατυσμένο στους πόλους. Στο παρελθόν επικρατούσαν διάφορες θεωρίες, μερικές εκ των οποίων ήθελαν τη Γη επίπεδη εξαιτίας των παραπάνω.

Πριν από την πραγματοποίηση των πρώτων διαστημικών πτήσεων, οι θεωρίες αυτές στηρίζονταν σε συμπεράσματα από παρατηρήσεις δευτερευόντων φαινομένων, που σχετίζονταν με το σχήμα της Γης και από παράλληλους που σχεδιάζονταν ως προς το σχήμα των άλλων πλανητών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications