Άδωνις σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο ξεφτίλες είστε;
Άδωνις σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο ξεφτίλες είστε;

Πυρά κατά της κυβέρνησης για πλειστηριασμούς, καθεστώς απεργιών και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ επεφύλασσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT.

«Πόσο ξεφτίλες είστε; Όπως το λέω! Φέρνετε νομοσχέδιο 50+1 για τις απεργίες; Αν έλεγα στη Βουλή, σε σένα Νίκο Παππά, πριν από 3 χρόνια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στέλνει τα ΜΑΤ στα ειρηνοδικεία, να δέρνει τους πρώην συντρόφους της, να τους ψεκάζει με χημικά για να μπορούν να γίνουν οι πλειστηριασμοί, θα με πίστευε κανείς;» ανέφερε o κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Εγώ, το πρωί ξύπνησα με μεγάλη χαρά. Ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα να ψηφίσω την τροπολογία. Έκανα λάθος όμως που γράφτηκα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, γιατί ήθελα το 50 συν 1 για τις απεργίες. Δεν ήξερα ότι έκανα λάθος. Αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα έπρεπε να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ανθρωπάκια και ξεφτίλες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε στις περιοχές που πουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ και ενώ είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις, μετά τα ψηφίζουν όλα στη Βουλή». Αναφέρθηκε επίσης και στις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι αν δεν προβλεφθεί προληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες και αν δεν αποτιμηθεί εις χρήμα μια λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, τότε δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός επί ίσοις όροις, αλλά διαγωνισμός για «λαγούς με βοσκοτόπια».

«Είστε ένα κόμμα Μαδούρο, ένα κόμμα, ούτε κέντρο, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είστε ένα αλλοπρόσαλλο κόμμα, που μοναδικό στόχο έχετε την εξουσία. Εγώ στη θέση σας θα ντρεπόμουν» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που αποσύρθηκε σήμερα, ο κ. Λοβέρδος είπε, ότι ο ίδιος, όπως και ο κ. Κουτρουμάνης και η κ. Κατσέλη, είχαν αντισταθεί στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, αλλά δεν διανοήθηκαν να κάνουν αυτές τις υποχωρήσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, είπε πως αντιπολίτευση για την κυβέρνηση είναι η ίδια η πραγματικότητα.

«Πρέπει να είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Αποτελεί κοινό τόπο ότι τα κυριότερα ανταλλάγματα που δώσατε για να κλείσει η αξιολόγηση είναι η ΔΕΗ και το χθεσινό, με το οποίο ξεπεράσατε τον εαυτό σας, τα εργασιακά και το ζήτημα των πλειστηριασμών» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να προσθέσει: «Τα πήρατε πίσω, σαν το κλέφτη που τον πιάσανε».

«Δεν εκνευρίζετε εμάς. Εκνευρίζετε τον κόσμο που σας ακούει. Γιατί νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς και ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα σας. Νομίζετε ότι ξεχνάει τη λεηλασία που φέρατε στη χώρα και έρχεστε εδώ ως μωρές παρθένες και παρουσιάζεστε ως τιμητές των πάντων» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Ειδικά για τους πλειστηριασμούς, είπε πως με το mail Χαρδούβελη, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών. «Εμείς επεκτείναμε το νόμο Κατσέλη, φέραμε το νόμο Σταθάκη, θεσπίσαμε τις 120 δόσεις και εσείς μας καρφώνατε στην τρόικα για μονομερείς ενέργειες. Θεσπίσαμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που η κ. Μπακογιάννη έλεγε τότε ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα νόμο που θίγει τις τράπεζες. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για την αποσυρθείσα τροπολογία, είπε ότι οι θεσμοί είχαν πολλές απαιτήσεις για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που αποκρούστηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Πρόσθεσε επίσης, ότι από τη δεύτερη αξιολόγηση είναι γνωστό, πως ζητήθηκε για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία να απαιτείται το 50% των οικονομικά ενεργών μελών, ενώ καμία αλλαγή δεν επέρχεται στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications