16 Δεκ 2017

10 χρόνια μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα τα Σκόπια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

10 χρόνια μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα τα Σκόπια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

Έχει "ανάψει" ξανά η ατέρμονη συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων, σχεδόν 10 χρόνια μετά το ιστορικό "Όχι" της κυβέρνησης Καραμανλή στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου και μάλιστα ενώπιον του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτ Μπους. Του Άρη ΔημόπουλουΉταν η αρχή του τέλους για την Ελλάδα και την τότε ελληνική κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα "τιμωρείται" για την κίνηση αυτή το 2008.

Έχοντας περάσει στο 2017, η λαβωμένη Ελλάδας της πρώτης φοράς αριστεράς έρχεται και πάλι ενώπιον διαβουλεύσεων να αποφασίσει για το μέλλον των Σκοπίων, που σήμερα φαίνεται να κάνουν μία πιο...κουτοπόνηρη πολιτική.

Ο εθνικιστής πρώην πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου, Νικολά Γκρουέφτσκι δεν υπάρχει πλέον στα πολιτικά πράγματα και μία σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει αναλάβει τα ηνία των Σκοπίων. Μαζί με την κυβέρνηση, αλλάζει (φαινομενικά τουλάχιστον) και η ρητορική σχετικά με το θέμα της δήθεν "μακεδονικής ταυτότητας".

Μία απόδειξη αυτού, είναι και οι σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, η οποία αφήνει στην άκρη το θέμα της ονομασίας και προτάσσει για πρώτη φορά την είσοδο του κρατιδίου σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

"Κανείς στα Σκόπια δεν έχει εδαφικές αξιώσεις, κυριολεκτικά κανείς. Είναι τουλάχιστον γελοίο Η μόνη περίπτωση να «καταλάβουμε» ελληνικά εδάφη είναι το καλοκαίρι ως τουρίστες στις παραλίες. Οι πιο πολλοί θα αποδεχθούν έναν αξιοπρεπή και λογικό συμβιβασμό, εφόσον θεωρούν ότι η λύση ανοίγει προοπτικές για το μέλλον, ότι δηλαδή δεν εγείρει απειλές για την ταυτότητα, την εθνική υπερηφάνεια ή τα εθνικά μας χαρακτηριστικά. Για να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή βιώσιμης λύσης θα πρέπει να βεβαιώσουμε τους πολίτες μας ότι είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Επιζητούμε μία λύση που να μην βλάπτει τα συμφέροντα των Ελλήνων ούτε όμως και να παραβιάζει την εθνική μας ταυτότητα"Δεν μας λέει ωστόσο σε αυτό το σημείο σε ποια ακριβώς "εθνική ταυτότητα" αναφέρεται η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, την στιγμή που ο "μετανιωμένος" πρωθυπουργός , Ζόραν Ζάεφ, από την μία τονίζει πως πολιτικές διεκδίκησης και πρόκλησης προς την Ελλάδας ανήκουν στο παρελθόν και από την άλλη αποκαλεί τον λαό του ως "Μακεδόνες".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της σε ξένα ΜΜΕ, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2018 ως έτος - ορόσημο για την επίλυση ή έστω την πρόοδο πάνω στο σκοπιανό, επιβεβαιώνοντας πως πρόθεση των ΣΚοπίων είναι η είσοδος σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

el

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

10 χρόνια μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα τα Σκόπια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: