Βρέθηκα σε απόσταση δευτερολέπτων από τον θάνατο και ένιωθα ήρεμος
Βρέθηκα σε απόσταση δευτερολέπτων από τον θάνατο και ένιωθα ήρεμος

Ο θάνατος είναι το μόνο πράγμα με το οποίο θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι στο μέλλον, όμως παρ’ όλα αυτά, τι νιώθει κανείς όταν πεθαίνει παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

Οι μόνοι άνθρωποι που είναι σε θέση να ρίξουν λίγο περισσότερο φως σε αυτό είναι όσοι έφτασαν στο κατώφλι του, αλλά τη γλίτωσαν την τελευταία στιγμή. Ο Κρίστοφερ Μούνεϊ από το Μπρίστολ είναι ένας εξ αυτών που μοιράστηκαν την επιθανάτια εμπειρία τους στο site ερωταποκρίσεων Quora.

Οπως εξηγεί, βρέθηκε σε απόσταση 20-30 δευτερολέπτων από τον θάνατο, στη διάρκεια των οποίων, αν και ένιωθε ότι επρόκειτο να πεθάνει, αισθανόταν απολύτως ήρεμος. Ο Μούνεϊ επιβεβαιώνει μάλιστα ότι ισχύει η κοινή πεποίθηση ότι τις τελευταίες στιγμές περνάει όλη η ζωή μπροστά από τα μάτια σου, καθώς και εκείνος αναλογίστηκε τι άνθρωπος ήταν και ποια πράγματα θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά.

Η Νεοϋορκέζα Κιάρα Σεν Κλάρα, ωστόσο, είχε μια πιο τραυματική εμπειρία να διηγηθεί, όταν έπαθε σοκ αναφυλαξίας και η καρδιά της σταμάτησε για δύο λεπτά. «Ηταν ένας σκοτεινός άδειoς χώρος, όπου δεν υπήρχε βαρύτητα.

Λαμπερό φως

Καλούσα φίλους και συγγενείς που είχαν ήδη πεθάνει, αλλά κανείς δεν ερχόταν να με βοηθήσει. Λυπόμουν για τα πράγματα που δεν είχα προλάβει να κάνω» γράφει χαρακτηριστικά.

Μια άλλη γυναίκα, η Λιουτσία Αριγκούτσι, θυμάται ότι ένιωσε να αποκόπτεται από το σώμα της και να παρασύρεται προς ένα λαμπερό φως. Δεν ένιωσε τον παραμικρό φόβο, ωστόσο το μόνο πράγμα που ένιωσε να τη λυπεί ήταν η σκέψη της τρίχρονης κόρης της. Ενα εξίσου γαλήνιο συναίσθημα κατέλαβε και τον Οστιν Μακ Κόρμακ. «Με κατέλαβε ένα απίστευτο συναίσθημα γαλήνης. Ημουν σε ένα άλλο μέρος, τόσο ήρεμο και γαλήνιο» γράφει, υποστηρίζοντας ότι έκτοτε γνωρίζει τη γαλήνη που επιφέρει ο θάνατος. «Ξέρω πώς θα νιώσω τα τελευταία λεπτά της ζωής μου» προσθέτει.

Η Μισέλ Φίσερ ήρθε δύο φορές κοντά στον θάνατο, ωστόσο καμία από τις δύο δεν ένιωσε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από την αίσθηση του κενού. Καθησυχαστικός είναι όμως και ο Τζέιμς Πέι, ο οποίος διαβεβαιώνει τους αναγνώστες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται τον θάνατο. «Εκείνες τις στιγμές μπορώ να πω ότι επικρατεί μια έντονη αίσθηση γαλήνης, που δεν είχα αισθανθεί ποτέ ξανά στη ζωή μου.

Η άποψη ότι βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου πράγματα που σου έχουν συμβεί στο παρελθόν ισχύει. Συνέβη και σε μένα. Κάποια ήταν καλά, κάποια κακά, όμως στο τέλος τα υπερκάλυπτε όλα το αίσθημα της ηρεμίας» γράφει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications