Με τις συντάξεις στα 300 ευρώ… η Ελλάδα ιδρύει Διαστημικό Οργανισμό για μπουν και άλλοι άχρηστοι αριστεροί στο δημόσιο
Με τις συντάξεις στα 300 ευρώ… η Ελλάδα ιδρύει Διαστημικό Οργανισμό για μπουν και άλλοι άχρηστοι αριστεροί

«Η ελληνική Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διαστημική νομοθεσία και προχωρά στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Διαστημικής Πολιτικής της Ε.Ε. και των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), στο Ταλίν, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είπε ότι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός «θα συντονίσει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Γεωργία Ακριβείας».

Οπως είπε ο κ. Παππάς «εντός των προσεχών εβδομάδων, η ελληνική Κυβέρνηση θα φέρει στο Κοινοβούλιο την εθνική διαστημική νομοθεσία, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσει και η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ)». Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ΕΔΟ «θα επιτρέψει το συντονισμό των δυνάμεων –πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και δημόσιο- που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που προσφέρει τόσο ο «Κοπέρνικος» όσο και ο κλάδος του διαστήματος συνολικά, ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής «σήμερα, στην Ελλάδα καλλιεργούνται 200.000 στρέμματα με την υποστήριξη υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας» και όπως είπε «ήδη, δρομολογούμε τον τριπλασιασμό των εκτάσεων αυτών εντός του 2018». Μάλιστα επεσήμανε ότι «η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του «Κοπέρνικου», μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας».

Τη Σύνοδο απασχόλησε το μέλλον του προγράμματος «Κοπέρνικος» το οποίο στηρίζεται σε μια «οικογένεια» ευρωπαϊκών δορυφόρων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών εφαρμογών που αφορούν –μεταξύ άλλων- στη γεωργία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στις μεταφορές και στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Από την iefimerida ☭ ☪ ✡

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications