14 Νοε 2017

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗ: «ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»...!!

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗ: «ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»...!!

Την αποκάλυψη περισσότερων κομματιών της Οθωμανικής κληρονομιάς της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων είναι τζαμιά και χαμάμ, ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος της όλης Γιάννης Μπουτάρης σύμφωνα με τα όσα είπε στο πρακτορείο Ανατολή.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, γράφει η Daily Sabah, είναι ο 75χρονος δήμαρχος της πόλης και σε μια συνέντευξη του δήλωσε πως «Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον χωρίς να ξέρεις το παρελθόν».

«Αυτό που κάναμε ήταν να καταστήσουμε ορατή την ιστορία και πάλι. Αυτή η ιστορία ήταν κρυμμένη. Ήταν κρυμμένη γιατί οι Έλληνες ήταν λανθασμένα πληροφορημένοι σχετικά με τους Τούρκους» είπε ο δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος τώρα απαιτεί από το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας να αναλάβει πέντε ιστορικά κτίρια από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προκειμένου να προσελκυθούν τουρίστες. «Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε και να τα ανοίξουμε στο κοινό» δήλωσε.

Το τζαμί το Alaca Imaret που χτίστηκε τον 15ο αιώνα είναι ανάμεσα στα κτίρια που θέλει να αποκατασταθούν ο δήμαρχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σκοπεύει να φτιάξει μια μόνιμη έκθεση Ισλαμικής Τέχνης περιγράφοντάς την ως ένα μουσείο που θα υπογραμμίζει «την ύπαρξη Οθωμανικών ιχνών».

«Πάντα έλεγα πως είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους. Έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε μεταξύ μας πολλές φορές αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν» πρόσθεσε.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως ειδικά η βόρεια Ελλάδα είναι πλούσια σε Τουρκική κληρονομιά. Παρά ταύτα κάποιες τοπικές Αρχές έχουν αμελήσει να προστατέψουν και αποκαταστήσουν τέτοιους θησαυρούς.

Στα πρόσφατα χρόνια η Ισλαμική κληρονομιά στην Ελλάδα όπως τζαμιά έχουν υποστεί βανδαλισμούς από ακροδεξιές ομάδες ή έχουν πιάσει φωτιά από άγνωστη αιτία, σημειώνει η εφημερίδα.

Το άρθρο της τουρκική εφημερίδας καταλήγει με τις δηλώσει του Ιμπραϊμ Σερίφ, επικεφαλής του επιμελητηρίου της, όπως αποκαλεί η εφημερίδα, Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με τις οποίες πολλά Οθωμανικά μνημεία είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗ: «ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»...!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: