30 Νοε 2017

«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα θέλει και ο Σαλί Μπερίσα!

«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα θέλει και ο Σαλί Μπερίσα!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κινείται και ο πρώην κάτοχος του αξιώματος και σφοδρός πολέμιός του Σαλί Μπερίσα καθώς υποκινεί ενεργά τον αλυτρωτισμό δίνοντας φρούδες ελπίδες στον αλβανικό λαό.

Έτσι το γνωστό εθνικιστικό ιδεολόγημα της «Μεγάλης Αλβανίας» επανέρχεται πάλι στην επικαιρότητα αυτή τη φορά από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου -μεταξύ άλλων- εικονίζεται χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας», μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η μισή δυτική Ελλάδα, από την Καστοριά, έως την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

«Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών» σχολιάζει ο ίδιος προκλητικά, κάτω από το βίντεο. Στο χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» παρουσιάζονται επίσης εδάφη των Σκοπίων, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, και βέβαια ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, ως «αλύτρωτες» αλβανικές περιοχές.

Το επίμαχο βίντεο έχει μέχρι στιγμής 7.300 … «Like», οι προβολές του έχουν ξεπεράσει τις 51.000 και τα σχόλια –η συντριπτική πλειοψηφία επιδοκιμασίας- ξεπέρασαν τα 200.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο πρώην πρωθυπουργός για να τιμήσει την αλβανική εθνική επέτειο, περιλαμβάνεται και αυτή με δύο νεαρές συμπατριώτισσες του, οι οποίες φωτογραφήθηκαν φορώντας κόκκινα σύνολα που σχηματίζουν τον δικέφαλο αλβανικό αετό.

Η προκλητική ενέργεια του Σαλί Μπερίσα αποδεικνύει περίτρανα πως ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, δε συνάδει με το ευρωπαϊκό μέλλον που θέλει να έχει η Αλβανία, αλλά πάνω από όλα συνιστά ευθεία πρόκληση κατά της Εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ο χάρτης στο βίντεο περιλαμβάνει τμήματα από το Μαυροβούνιο, ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τα Σκόπια και την Ελλάδα, από την οποία, μάλιστα, λαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος, καθώς «κοκκινίζει» την Κέρκυρα και ολόκληρη την Ήπειρο.

«Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών» σχολιάζει ο ίδιος προκλητικά, κάτω από το βίντεο.

pronews.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα θέλει και ο Σαλί Μπερίσα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageLeo

Σαν Αλβανός ντρέπομαι να βλέπω ακόμα κ να τους ακούω να λενε τα περί μεγάλης Αλβανίας,οι Αλβανοί δεν έχουν ψωμί να φάνε,κ αυτή το πουλί τους,τουλάχιστον δώστε ηλεκτρισμό - ύδρευση - αποχέτευσης στον λαο που "ναι" δεν έχουν ούτε τα βασικά στα χωριά,εντάξει δεν θα σχολιάσω το τί θέλει να κανει γιατί απλός είναι μπούρδες.

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: