Πρωτοφανής επίδειξη δύναμης: Τρία αεροπλανοφόρα του USN πλέουν το ένα δίπλα στο άλλο στις ακτές της Κορέας [Βίντεο]
Πρωτοφανής επίδειξη δύναμης: Τρία αεροπλανοφόρα του USN πλέουν το ένα δίπλα στο άλλο στις ακτές της Κορέας [Βίντεο]

Για πρώτη φορά το αμερικανικό Ναυτικό συγκέντρωσε τρία από τα πλέον σύγχρονα αεροπλανοφόρα του ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος η οποία συνέπεσε με τη λήξη των εργασιών της συνόδου των χωρών Ασίας-Ειρηνικού που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ.

Το βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό Ναυτικό δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Τρία αεροπλανοφόρα τα USS Ronald Reagan (CVN-76), USS Theodore Roosevelt (CVN-71) και USS Nimitz (CVN-68) πλέουν μαζί τα σκάφη συνοδείας τους και ιαπωνικά πολεμικά σκάφη κοντά στην κορεατική Χερσόνησο.

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Η προηγούμενη φορά που το αμερικανικό Ναυτικό είχε κινητοποιήσει τρία αεροπλανοφόρα ταυτόχρονα στον Ειρηνικό ήταν το 2007.Αυτή τη φορά όμως η παρουσία της μεγάλης αυτής δύναμης κρούσης που αποτελείται από 180 περίπου μαχητικά και ελικόπτερα και στα τρία αεροπλανοφόρα, συνέπεσε και με την επίσκεψη λίγες ημέρες πριν (8 Νοεμβρίου) του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα.

«Τρία αεροπλανοφόρα είναι πράγματι μια συμπαγής δύναμη», δήλωσε ο Dean Cheng ειδικός αμυντικός αναλυτής στο ίδρυμα Heritage της Ουάσιγκτον. Αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη που μεταφέρουσα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικού τύπου επίθεση στην Βόρεια Κορέα και ρα σκάφη συνοδείας να εκτοξεύσουν πυραυλικές επιθέσεις βλημάτων cruise κα΄τα της βορεικορεατικής αεράμυνας.

«Αυτό μας δίνει την ικανότητα να κάνουμε κάτι αυτή τη φορά σε αντίθεση με προηγούμενες συμβολικές στρατιωτικού τύπου κινήσεις», δήλωσε ο Cheng. Σύμφωνα με το αμερικανικό Ναυτικό η επίσημη αιτιολόγηση για την παρουσία τριών αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή έχει να κάνει με την «εξέταση τακτικών και σχεδίων απαραίτητων για την αποτροπή της επιθετικότητας της Βόρειας Κορέας».

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications