Τι έγινε με την μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου που είχε γίνει το Μάρτιο?

Από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα, υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτη την χώρα?

Μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που δημοσιεύει το zougla.gr, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση του Ιουλίου 2015 που αναφέρει ότι:

«Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο...».

Η μήνυσα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την ανωτέρω πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από τη Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα (5ης Ιουλίου 2015) εξέφρασε την αντίθεσή του στους δανειστές, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του Συντάγματος και νοθεύοντας τη λαϊκή θέληση (...).

Είναι αναμφισβήτητο ότι για την ελληνική νομοθεσία τα δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο (...). Η παράκαμψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος παραβιάζει το άρθρο 44 του Συντάγματος και το κράτος δικαίου. (...). Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματα της».

Όσον αφορά στη Βασιλική Θάνου: «Η τρίτη των μηνυομένων, Βασιλική Θάνου, με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου (...) συγκάλεσε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26/1/2017 με σκοπό τη σύνταξη πορίσματος με θέμα τη συνταξιοδότηση των δικαστικών λειτουργών στα 70 έτη και όχι στο 65ο ή 67ο έτος, όπως ορίζει η διάταξη 88 παρ. 5 του Συντάγματος, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό και από τη θέση της την αμφισβήτηση της στο Ελληνικό Σύνταγμα και παρακινώντας με τον τρόπο και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να συνυπογράψουν το σχετικό πόρισμα, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της ηθικής αυτουργίας σε εσχάτη προδοσία, δεδομένου ότι με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε την απόφαση σε μέρος του δικαστικού σώματος να διαπράξει εσχάτη προδοσία, το δε πόρισμα όμως καταψηφίσθηκε».

Διαβάστε το καταστατικό του Σωματείου εδώ http://www.zougla.gr/greece/article/minisi-gia-esxati-prodosia-se-pavlopoulo-tsipra-8anou-apo-to-somatio-elinon-ipostirikton-tou-sintagmatos

Post A Comment:

3 comments

Ανώνυμοςείπε...

Πολλοί από μας περιμένουμε να δούμε επιτέλους τι έγινε .Ειναι δυνατόν να κατατεθεί μυνηση για τέτοιο σοβαρό ζήτημα και να μένει αναπάντητο;

polείπε...

Δεν πάτε καλά ρε παιδιά, ακόμη δεν καταλάβατε τι παίζει. Για το ποιες υποθέσεις είναι σοβαρές δεν το κρίνετε εσείς, εγώ, ο λαός, αλλά η πολιτική τάξη. Εχτές είδατε στην Βουλή την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που ήθελε να καταθέσει 3 έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής και την εμπόδισε ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης;;; Ξέρετε τι είχαν τα έγγραφα αυτά;;; Το ένα κρέμαγε κυριολεκτικά τον Τσίπρα και Καμμένο και τα ψευδοεπιχειρήματα τους περί πληρεξούσιου εκπρόσωπου της Σαουδικής Αραβίας καθώς οι αρχές της ξένης χώρας έστειλαν τηλεγράφημα στο οποίο ρητά έλεγαν πως στέλνουν κρατική αντιπροσωπεία για να εξετάσουν το πολεμικό προϊόν που διαπραγματεύονταν με τις ελληνικές αρχές να αγοράσουν. Κι όμως δεν το δέχτηκε ο Βούτσης γιατί πως αλλιώς έπειτα ο Τσίπρας-Καμμένος θα δικαιολογούσαν την παρουσία μεσάζωντα ως νόμιμο πληρεξούσιο της Σαουδικής Αραβίας για λογαριασμό των αρχών της ξένης χώρας;;;

Σε μια άλλη συνεδρίαση της Βουλής που παρακολούθησα πριν 2 χρόνια, στην αίθουσα ήταν ο προεδρεύων και 3 βουλευτές. Και ψηφίστηκε νόμος με τις 4 αυτές παρουσίες αντιπροσώπων του ελληνικού λαού.

Πάρτε το είδηση, η Ελλάδα έπαψε να υπάρχει και να υφίσταται ως ανεξάρτητη νόμιμη και συνταγματική κρατική οντότητα, στην θέση της πλέον υπάρχει μια τεράστια εταιρεία με την επωνυμία Ελλάδα και διοικείτε από κάθε τυχάρπαστο που θα εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για να του κλέψει την ψήφο και την πρωτιά για την εξουσία στην εταιρεία.

Δυστυχώς...

Ανώνυμοςείπε...

Για όσους ενδιαφέρονται μπορείτε να διαβάσετε τι γίνεται σχετικά με τη μήνυση του Σ.Ε.Υ.Σ. εδώ: https://seys-hellas.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Σωματείου μας: https://seys.gr/
Σ.Ε.Υ.Σ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications