Μαθαίνοντας για την ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ή ΛΙΛΙΘ από τον Πέρρη Κρητικό
Μαθαίνοντας για την ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ή ΛΙΛΙΘ από τον Πέρρη Κρητικό

Μαύρη Σελήνη δεν υπάρχει. Όσοι αναφέρονται σε αυτήν δεν μιλούν για κάποιο ουράνιο σώμα, αλλά για το σημείο το οποίο παραμένει άδειο ή ακάλυπτο από την τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη.

Γράφει ο αστρολόγος Πέρρης Κρητικός

Αυτό που υπάρχει είναι ο αστεροειδής Λιλίθ. Είναι υπαρκτός, βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία, με τον κωδικό αριθμό 1181 και συμπληρώνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε τέσσερα χρόνια. Είναι ένα από τα χιλιάδες μικρά σώματα που κινούνται στη ζώνη αυτή αλλά το μόνο που του δόθηκε αυτή η ονομασία!!!! Όμως καμία δεν έχει σχέση με την μαύρη Σελήνη….

Το όνομα της.. Η Λίλιθ εμφανίζεται σαν νυχτερινός δαίμονας!!! Ένας μυθικός θηλυκός δαίμονας που σχετίζεται με τον άνεμο και πιστεύεται ότι βλάπτει τα παιδιά. Σύμφωνα με κάποια απόκρυφα κείμενα της καθολικής εκκλησίας η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη γυναίκα και φτιάχτηκε όπως ο Αδάμ από χώμα, ήταν ίση με αυτόν και όχι όπως η Εύα που φτιάχτηκε κατόπιν.

Όταν ο Αδάμ προσπάθησε να την καθυποτάξει, η Λίλιθ πρόφερε το ιερότερο από τα ονόματα του θεού και υψώθηκε στον ουρανό. Ο Αδάμ παραπονέθηκε στον θεό που της έδωσε την επιλογή ή να υποταχθεί στον Αδάμ ή να φύγει από τον Κήπο της Εδέμ. Η Λιλιθ, για να μπορέσει να έχει ελεύθερη βούληση διάλεξε να εγκαταλείψει τον Κήπο της Εδέμ. Έπειτα τη φυγή της ο Αδάμ νιώθοντας μοναξιά παρακάλεσε το θεό για μία σύντροφο πιο υποτακτική και του έδωσε την Εύα …..

Πως πέρασε στην Αστρολογία
Κατά την διάρκεια των αιώνων ορισμένοι παραψυχολόγοι – αστρολόγοι δεν περιορίσθηκαν στην εξέταση των πλανητών αλλά πρόσθεσαν στην ερευνά τους ένα μεγάλο αριθμό από υποθετικά σημεία ή τόπους που δεν υπάρχουν πουθενά αστρονομικά, όπως είναι οι αραβικοί κλήροι και άλλα. Τα στοιχεία αυτά ΔΕΝ έχουν ερμηνευτική αξία και επινοήθηκαν από την αδυναμία τους για ακριβείς προβλέψεις, ιδιαίτερα παλαιότερα που γνώριζαν μόνο την ύπαρξη επτά πλανήτων, αν και πολλοί τα χρησιμοποιούν και σήμερα.

Σε αυτό το σύστημα έμπλεξαν και την Σελήνη και μάλιστα σαν πρωτεργάτη στο σχηματισμό των αραβικών κλήρων, οι οποίοι σχηματίζονται με διάφορους συνδυασμούς των θέσεων – μοιρών του Ήλιου, της Σελήνης, και του ωροσκόπου. Έτσι η Σελήνη περνά σαν αερικό σώμα στα ωροσκόπια με το μυθικό όνομα: Λιλίθ.

Η Μαύρη Σελήνη
Η Σελήνη κινείται γύρω από τη Γη σε μια ελλειπτική τροχιά. Μια έλλειψη θεωρείται ότι έχει δύο εστιακά σημεία. Όταν το ένα σημείο καταλαμβάνεται από τη Γη, το άλλο ονομάζεται από κάποιους Μαύρη Σελήνη. Από άλλους η Μαύρη Σελήνη τοποθετείται όχι στο μέσο του άξονα της έλλειψης αλλά στην άκρη της περιφοράς της Σελήνης, στο σημείο εκείνο της τροχιάς που είναι πιο μακρινό από τη Γη.

Όμως τα δύο αυτά σημεία, πάνω στον άξονα της ελλειπτικής τροχιάς, βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση και είναι στο ίδιο ζώδιο. Όμως το ένα σημεία από το άλλο απέχει σε απόσταση γύρω στα 360.000 χιλιόμετρα απ την γη και για μια πλήρη περιστροφή χρειάζονται οκτώ χρόνια και δέκα μήνες.

Αστρολογικά τώρα για όσους την ερμηνεύουν Η Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης, ένα σκοτεινό σημείο, γεμάτο μυστήριο. Μπορεί να είναι αθέατη, αλλά πάντα η αίσθηση της παρουσίας της ελκύει με το μυστήριό της, κάτι στο οποίο οφείλει και τη γοητεία της. Οι μύθοι γύρω από την καταγωγή της είναι πολλοί και χάνονται στα βάθη της ιστορίας, πολλών και διαφορετικών λαών. Όμως, πάντα το μήνυμά της ήταν το ίδιο απειλητικό και καταστροφικό. Υποστηρίζεται από κάποιους πως η κυριαρχία της είναι στους Διδύμους, αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό. Λένε ότι αντιπροσωπεύει τον πειρασμό, την προδοσία και την αποπλάνηση.

Υπάρχουν σε κάποια βιβλία πίνακες με τις θέσεις της, καθώς οι αστρονομικές εφημερίδες δεν την αναφέρουν. Ερμηνευτικά είναι πάντα δυσοίωνη και η πρόθεσή της είναι να μας βλάψει. Μας παρασύρει σε πάθη που μπλοκάρουν και βλάπτουν τα συμφέροντα του οίκου που την περιέχει. Ο τρόπος της προσβολής διαφαίνεται από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
Μας κάνει απρόσεκτους, αδύναμους, με σύγχυση στο νου και τάσεις αυτοκαταστροφής. Είναι η αποπλάνηση και η προδοσία. Κυβερνά ακόμα, ανάλογα με τη θέση της, τον πειρασμό, τον εξαναγκασμό, τη διαφθορά, την ανευθυνότητα, έχει λένε κάποια στοιχεία του Πλούτωνα, χωρίς όμως αυτό της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης.

Η άποψη μου είναι πως ένας σοβαρός Αστρολόγος δεν ασχολείται με μη υπαρκτά σώματα και εστιακά σημεία, κλήρους κλπ παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο , ή και σαν στάδιο της έρευνάς του. Οφείλουμε ως ερευνητές να ακούμε και να μελετάμε τα πάντα. Οφείλουμε να γράφουμε για τα συμπεράσματά μας.

Δεν μπορούμε όμως από την έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα να χρησιμοποιούμε το εστιακό αυτό σημείο για προβλέψεις κλπ. Η λίλιθ δεν πείθει και δέν υπάρχει ! Πόσο μάλλον σε μία εποχή που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να πείσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα κάποιους ευτυχώς λίγους ακόμα φανατικούς και στενόμυαλους Αστρονόμους πολέμιους του χώρου μας , για την επιστημονική υπόσταση που έχει η Αστρολογία.

Μάθε πως επηρεάζουν τα περάσματα της σελήνης την δική σου ζωή. Επικοινώνησε με τον Πέρρη Κρητικό και τους συνεργάτες του . Μάθε για το αύριο σήμερα!

astrology4u

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications