Κάποιος μας κάνει πλάκα:Βραβείο…»πολιτικού σθένους» θα απονεμηθεί στον Α.Τσίπρα!
 Βραβείο…»πολιτικού σθένους» θα απονεμηθεί στον Α.Τσίπρα!

Να ξαναβρεί ρυθμό προσπαθεί η κυβέρνηση, μετά τις ανατροπές του πολιτικού σχεδιασμού της,

είτε αυτές προήλθαν με τραγικό τρόπο, όπως το δράμα της Δυτικής Αττικής, είτε από την αποκάλυψη των νέων επαχθών βαρών του προϋπολογισμού για το 2018, αλλά και από υποθέσεις όπως η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, που αφήνει έκθετο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είδε με απογοήτευση να περιορίζεται η απήχηση από την απονομή του κοινωνικού μερίσματος, για το οποίο είχε ετοιμάσει την περασμένη εβδομάδα επικοινωνιακό σόου στη Βουλή και είναι ενδεικτικό ότι η συζήτηση που έγινε τελικά στην Ολομέλεια τη Δευτέρα, ήταν ιδιαίτερα υποτονική.

Συνέπεσε σχεδόν και με την κατάθεση του προϋπολογισμού χθες, κάτι που απομείωσε την όποια δυναμική του μερίσματος, αφού αποκαλύπτεται ότι το 2018 έρχονται νέα μέτρα, που εξαφανίζουν το όποιο όφελος από το έκτακτο επίδομα και αμφισβητούν την «ιστορία επιτυχίας», που πλασάρει το Μαξίμου για την οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας θα αποφύγει τουλάχιστον τη δυσχερή θέση να απολογηθεί αύριο στη Βουλή για τον κ. Καμμένο, με αφορμή σχετική ερώτηση για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα βραβευθεί δύο φορές: από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού.

Ο κ. Τσίπρας θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale. Σημειωτέον ότι με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ.

Στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Πέρα από τη… χαρά των αποδράσεων από τη ζοφερή εσωτερική πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός ποντάρει στην ενίσχυση του ηγετικού του προφίλ μέσω των ταξιδιών του στο εξωτερικό, όπου χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής σε πολλούς κύκλους. Και γι’ αυτό ενισχύει και τις διεθνείς πρωτοβουλίες του. Την Τρίτη για παράδειγμα βρέθηκε στη Λευκωσία για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, από τη στενή συνεργασία των οποίων αναμένει πολλαπλά οφέλη.

(protothema)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications