2 Νοε 2017

Η USAF αναβαθμίζει άρον άρον τα F-16 – Τα F-35 εμφάνισαν…σκουριά – Οι παραδόσεις σταμάτησαν

Η USAF αναβαθμίζει άρον άρον τα F-16 – Τα F-35 εμφάνισαν…σκουριά – Οι παραδόσεις σταμάτησαν

«Μύλος» στο αμερικανικό πεντάγωνο με την ακύρωση παραδόσεως νέας παρτίδας αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 στην αεροπορία, λόγω νέου «τεχνικού προβλήματος» που αναγκάζει άρον-άρον την ηγεσία να δώσει εντολή εκσυγχρονισμού στα αεροσκάφη F-16 ώστε αυτά να παραμείνουν επιχειρησιακά έως το 2048.

Το Πεντάγωνο διέκοψε τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Lockheed Martin Corp. για 30 ημέρες αφού ανακάλυψε διάβρωση γύρω από τους εξωτερικούς συνδέσμους του αεροσκάφους και απαίτησε «επιδιόρθωση» του προβλήματος εδώ και τώρα, αναφέρουν πηγές στην Ουάσιγκτον .

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ειδικοί τεχνικοί αξιωματικοί της αμερικανικής Αεροπορίας ανίχνευσαν «διάβρωση που υπερβαίνει τα τεχνικά όρια» στο εξωτερικό πάνελ από ανθρακονήματα, το οποίο είναι στερεωμένο στο αλουμινένιο πλαίσιο του αεροσκάφους .

Η έλλειψη προστατευτικής επίστρωσης στο σημείο στερέωσης που θα εμπόδιζε τη διάβρωση, αναγνωρίστηκε ως το κύριο πρόβλημα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το ζήτημα των συνδετήρων στον σημερινό στόλο των αεροσκαφών F-35 δεν επηρεάζει τις πτήσεις, ούτε αποτελεί πρόβλημα ασφάλειας, ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορία …για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η Lockheed διερευνά την έκταση του προβλήματος της διάβρωσης σε όλο τον στόλο των περισσότερων από 250 αεριωθούμενων αεροσκαφών που παραδόθηκαν στην αμερικανική Αεροπορία και σε συμμαχικές χώρες.

Ο όγκος συναλλαγών στις μετοχές της Lockheed έπεσε μετά την είδηση ​​και η μετοχή της είχε σύντομα αρνητικό πρόσημο στο χρηματιστήριο.

Η παραγωγή όμως δεν σταμάτησε και οι παραδόσεις για το νέο μαχητικό αεροσκάφος συνεχίστηκαν.

Αυτό είναι το τελευταίο από τα πολλά προβλήματα παραγωγής που προέκυψαν στην 17ετή ιστορία του πιο ακριβού εναέριου οπλικού συστήματος του Πενταγώνου.<Το 2016, παρουσιάστηκαν προβλήματα μόνωσης στις δεξαμενές καυσίμων και αυτό επιβράδυνε τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Το μαχητικό F-35 αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της Lockheed. Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Lockheed αυξήθηκαν κατά 14% φτάνοντας τα 4,7 δισ. δολάρια, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία του προγράμματος για την βιωσιμότητα της εταιρείας που απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους .

Επειδή όμως οι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί της Αεροπορίας ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αξιοπιστία των οπλικών συστημάτων που έχουν στην διάθεση τους και όχι οτιδήποτε άλλο, έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο Β.

Η αμερικανική Αεροπορία εξετάζει σοβαρά να μην αποσύρει τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-15C / D Eagle καθώς και να επανεγκαταστήσει σε αυτές τις μονάδες αεροσκάφη F-16C / D Vipers…σαν και αυτά που θα αναβαθμίσει η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η αμερικανική υπηρεσία προχωρά σε μια εκτεταμένη γενική ανακατασκευή μεγάλου αριθμού αεροσκαφών F-16, η οποία θα βοηθούσε να δοθεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.

Στις 12 Απριλίου 2017, η Lockheed Martin, η εταιρεία που κατασκευάζει τα F-16 Vipers, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική αεροπορία αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα νέο Πρόγραμμα Επέκτασης Ζωής (SLEP) για ένα τμήμα του υπάρχοντος στόλου της.

Το έργο θα έδινε σε κάθε ένα από τα τροποποιημένα αεριωθούμενα αεροσκάφη περίπου 4.000 επιπλέον ώρες πτήσης, επεκτείνοντας τη συνολική ζωή του αεροσκάφους σε 12.000 ώρες πτήσης, διατηρώντας τα ετοιμοπόλεμα τουλάχιστον έως το 2048.

Το σχέδιο εκσυγχρονισμού αφορά 300 αεροσκάφη F-16 BLOCK 40 και 52.

«Αυτό το επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα επτά ετών δοκιμών, ανάπτυξης, σχεδιασμού, ανάλυσης και συνεργασίας μεταξύ της Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Susan Ouzts, αντιπρόεδρος του προγράμματος F-16 της Lockheed. «Σε συνδυασμό με τα προγράμματα εκσυγχρονισμού ηλεκτρονικών του F-16 , οι τροποποιήσεις του SLEP αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος Fighting Falcon παραμένει μια εξαιρετικά ικανή και οικονομικά προσιτή επιλογή ως αεροσκάφος 4ης γενιάς», καταλήγει η ίδια.

Οι Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας οι οποίοι θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες των ΕΔ σε ολόκληρο τον πλανήτη, πρότειναν και ήδη υλοποιείται πρόγραμμα που επεκτείνει την επιχειρησιακή ζωή των F-16 μέχρι το 2048.

Άρα οι «φωνές» που ακούγονται εντός Ελλάδος για πεπαλαιωμένα αεροσκάφη και πολλά άλλα δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση εφόσον οι Αμερικανοί πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η USAF αναβαθμίζει άρον άρον τα F-16 – Τα F-35 εμφάνισαν…σκουριά – Οι παραδόσεις σταμάτησαν
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: