«Σκύλιασαν»! Επιστρατεύουν και πάλι τον Πάπα για την κλιματική αλλαγή
«Σκύλιασαν»! Επιστρατεύουν και πάλι τον Πάπα για την κλιματική αλλαγή

"Κόκκινο πανί" όσοι δηλωμένα δεν αποδέχονται την θεωρία της κλιματικής αλλαγής.

Ο πάπας Φραγκίσκος, έχει δημοσιοποιήσει εδώ και χρόνια τις ανησυχίες του σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ ένας από τους μεγάλους στόχους του αποτελεί η ενημέρωση του 1,2 δισεκατομμυρίου καθολικών του κόσμου για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.Η αποφασιστικότητα του Πάπα έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα πιστών. Αντίθετα οι ομάδες αρνητών της κλιματικής αλλαγής εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι και αντιδρούν στην κατεύθυνση αυτή του Βατικανού.

Ο πάπας Φραγκίσκος ασκεί σκληρή κριτική σ' όλους εκείνους που αρνούνται να δεχθούν τις προειδοποιήσεις της επιστήμης και τους προσκάλεσε να δουν το θέμα πιο σοβαρά.

Ο ίδιος εξέδωσε ένα μήνυμα στη συνάντηση της Βόννης, η οποία έχει ξεκινήσει ενέργειες για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού του 2015, με στόχο τον περιορισμό των παγκόσμιων εκπομπών.

Σε αυτό, ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε την αλλαγή του κλίματος ως «ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ενώ ζήτησε από τους διαπραγματευτές να αναλάβουν δράση χωρίς ειδικά συμφέροντα και πολιτικές ή οικονομικές πιέσεις και να συμμετάσχουν σε έναν έντιμο διάλογο για το μέλλον του πλανήτη.

Ο Αργεντίνος πάπας δεν ανέφερε ονομαστικά τις χώρες που αρνούνται να δουν την οικολογική καταστροφή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισιού. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έχει διορίσει πολλούς στο επιτελείο του, οι οποίοι αμφισβητούν τα συμπεράσματα των επιστημόνων ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια άνοδο των θερμοκρασιών.

Ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προωθήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας για τις ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ. Σε περιβαλλοντική του εγκύκλιο, το 2015, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι «κυρίως» λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και ζήτησε τον τερματισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επικρίνει όλους όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, υποστηρίζοντας: «Πρέπει να αποφεύγουμε να πέφτουμε σε τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές, που σίγουρα δε βοηθούν την ειλικρινή έρευνα και τον ειλικρινή, παραγωγικό διάλογο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications