Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εντοπίζει και επιδιορθώνει τυχόν ζημιές και «αυτοθεραπεύεται» [Βίντεο]
Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εντοπίζει και επιδιορθώνει τυχόν ζημιές και «αυτοθεραπεύεται» [Βίντεο]

Σκέτη μαγεία το Terzo Millennio της Lamborghini. Εκτός από τα προφανή που το κάνουν ξεχωριστό, έχει την ικανότητα να εντοπίζει και επιδιορθώνει τυχόν ζημιές στο αμάξωμά του.

Το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που ‘αυτοθεραπεύεται’ είναι γεγονός. Πρόκειται για το Terzo Millennio (Τρίτη Χιλιετία) της Lamborghini, το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να επιδιορθώνει τις ρωγμές στο αμάξωμα του.

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, το πανέμορφο αυτό αυτοκίνητο μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο του έλεγχο, να εντοπίσει τυχόν ζημιές και να τις επιδιορθώσει μόνο του, γεμίζοντας τις ρωγμές με νανοσωλήνες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση.Όλα αυτά μετά από συνεργασία με το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) της Βοστόνης.

“Η συνεργασία με το ΜΙΤ ήταν για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε αυτό στο οποίο η Lamborghini ήταν πάντα πολύ καλή – να ξαναγράψουμε τους κανόνες για τα super cars. Τώρα παρουσιάζουμε ένα συναρπαστικό και προοδευτικό σχέδιο αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini.

Το ηλεκτρικό Terzo Millennio τροφοδοτείται από υπερπυκνωτές και όχι από συμβατικές μπαταρίες. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας, το οποίο του επιτρέπει να φορτίζει γρήγορα και να κρατάει περισσότερη ενέργεια από μια μπαταρία.

Οι υπερπυκνωτές είναι κατασκευασμένοι από άνθρακα, που τους επιτρέπει να διαμορφώνονται στο πλαίσιο του αμαξώματος, καθώς είναι μικρότεροι και ελαφρύτεροι από τις συμβατικές μπαταρίες ενώ κάθε τροχός έχει δικό του ενσωματωμένο ηλεκτρικό κινητήρα, που ανάβει κατά την κίνηση.

“Ακριβώς πριν ένα χρόνο υπογράψαμε συμφωνία με το ΜΙΤ, η οποία σηματοδότησε την έναρξη μιας συνεργασίας για τη δημιουργία ενός project, που σκοπεύει να γράψει μια σημαντική σελίδα για τα super sports αυτοκίνητα της τρίτης χιλιετίας”, τόνισε ο Ντομενικάλι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications