24 Νοε 2017

Έχετε πολλούς φίλους στο Facebook; Δείτε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας

Έχετε πολλούς φίλους στο Facebook; Δείτε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας

Μία νέα μελέτη έρχεται να υποστηρίξει πως όσοι έχουν πάρα πολλούς φίλους στο Facebook είναι υλιστές.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τους φίλους τους στο κοινωνικό δίκτυο ως «ψηφιακά αντικείμενα» και είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα πιο έντονα και πιο συχνά.

Παράλληλα, η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Heliyon, διαπίστωσε πως οι υλιστές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη σύγκριση με άλλους στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook συχνότερα επειδή έχουν την τάση να αντικειμενοποιούν τους φίλους τους σε αυτό. Αποκτούν φίλους για να αυξήσουν την κατοχή τους», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Φίλιπ Οζιμεκ.

«Το Facebook είναι η ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις με εκατομμύρια προφίλ και πληροφορίες για τους ανθρώπους, και είναι δωρεάν», προσθέτει.

Ο Οζιμεκ και η ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ρουρ – Μπόχουμ στη Γερμανία συγκέντρωσαν τα δεδομένα μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που έγινε σε 242 χρήστες του Facebook.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο συμφωνούν με μια σειρά δηλώσεων σχετικά με τα επίπεδα δραστηριότητάς τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι η σύνδεση υψηλών επιπέδων υλισμών και έντονης δραστηριότητας στο Facebook. Βέβαια, αυτό που δεν καθίσταται σαφές είναι πόσοι φίλοι είναι τελικά «πολλοί».

Προκειμένου να εξηγήσουν τα αποτελέσματά τους, οι επιστήμονες ανέπτυξαν την Θεωρία Κοινωνικής Ηλεκτρονικής Αυτορρύθμισης, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα ως εργαλείο παρακολούθησης και επίτευξης των στόχων τους. Για τους υλιστές έχει να κάνει με την παρακολούθηση του πόσο πλούσιοι γίνονται, αναφέρουν οι ερευνητές.

«Φαίνεται πως το Facebook είναι σαν το μαχαίρι: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ετοιμάσεις λαχταριστό φαγητό ή για να βλάψεις κάποιον», καταλήγει ο ερευνητής.

Με πληροφορίες Independent

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Έχετε πολλούς φίλους στο Facebook; Δείτε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications