Αποθήκες γεμάτες με Αμερικανικά όπλα που χρησιμοποίησε η ISIS βρέθηκαν στη Συρία
Αποθήκες γεμάτες με Αμερικανικά όπλα που χρησιμοποίησε η ISIS βρέθηκαν στη Συρία

Μεγάλος αριθμός όπλων Αμερικανικής κατασκευής και στρατιωτικός εξοπλισμός Δυτικοευρωπαϊκής και Ισραηλινής παραγωγής βρέθηκε από τον Συριακό στρατό σε αποθήκες της ISIS η οποία εγκατέλειψε περιοχές του Ντέιρ Εζόρ, μεταδίδει το Sputnik News.

Εκτός από αυτόματα τυφέκια M-16 υπήρχαν συστήματα αντιαρματικών πυραύλων TOW και πυροβόλα όπλα των ΗΠΑ 155 mm. “Υπήρχαν επίσης Hummers, τα οποία είτε χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά ανθρώπων είτε ήταν γεμάτα με βόμβες μέσα έτοιμες να εκραγούν. Ισραηλινά αεροσκάφη αναγνώρισης και ένα σύγχρονο Ισραηλινό προστατευτικό κοστούμι για διεξαγωγή εργασιών σκαπανέα έχουν επίσης βρεθεί”.

Μέσα σε αυτές τις αποθήκες ανακαλύφθηκαν επίσης τεχνολογίες για αναγνώριση αέρα-εδάφους, δορυφορικές επικοινωνίες και σακούλες με εκρηκτικά C-4. Υπήρχαν επίσης κιβώτια με πυρομαχικά και όπλα αποθηκευμένα στα υπόγεια καταφύγια, ενώ τανκ και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με ένα καμουφλαρισμένο δίχτυ.

Ο Συριακός Στρατός έχει επανειλημμένα βρει κουτιά που περιέχουν όπλα με την επιγραφή “Ιδιοκτησία των ΗΠΑ”. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για κινεζικά αντίγραφα είναι πιθανώς λανθασμένες.

Επίσης επανειλημμένα έχει βρεί το ελαφρύ αυτόματο τυφέκιο FN FAL, όπλο που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ. Αυτό το όπλο είναι εξοπλισμένο με πεδίο δράσης σκοπευτή και χρησιμοποιείται γενικά σε αστικές κατοικίες.

Επιπλέον, οι τρομοκράτες της ISIS χρησιμοποίησαν επίσης το πυροβόλο όπλο MP5 της Heckler & Koch, το οποίο είναι δημοφιλές στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Το αμερικανικό πυραυλικό TOW το είχαμε ξαναδεί στα τέλη του 2015, όταν η ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε ότι οι μαχητές του χρησιμοποίησαν ένα αμερικανικό TOW για να καταρρίψουν ένα ρωσικό ελικόπτερο:

Η ISIS είχε δημοσιεύσει επίσης ένα άλλο βίντεο το 2014 που δείχνει όπλα αμερικανικής κατασκευής που ρίχθηκαν εναέρια στο έδαφος:

Τον περασμένο Μάϊο είχαν επίσης βρεθεί Αμερικανικοί πύραυλοι και Ισραηλινές οβίδες στην πόλη Χομς ανάμεσα σε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, ανάλογες αναφορές έγιναν το 2011 και από τo Israel National News αλλά και το 2012 σε παρόμοια έρευνα.

offtherecord

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications