1 Νοε 2017

Διαφήμιση: Κλαίει το μωρό σας; ~ Δώστε του... μορφίνη!

Διαφήμιση: Κλαίει το μωρό σας; ~ Δώστε του... μορφίνη!

Η όμορφη μητέρα δελεάζει το μωράκι της με το ηρεμιστικό σιρόπι Mrs Winslow's, ένα άκρως αποτελεσματικό σκεύασμα που αγόραζαν Αμερικανοί και Άγγλοι γονείς όταν τα παιδάκια τους πονούσαν, βγάζοντας για παράδειγμα, δοντάκια.

Το σκεύασμα ήταν «απολύτως ακίνδυνο» και εξασφάλιζε «έναν ήρεμο νυχτερινό ύπνο χωρίς πόνους». Το τελευταίο ίσχυε αναμφίβολα, καθώς το σιρόπι περιείχε...μορφίνη.

Οι καταναλωτές ωστόσο δεν ενημερώνονταν για την περιεκτικότητα του προϊόντος σε 65mg μορφίνης ανά 30ml υγρού, καθώς και για τον εθισμό που η χρήση της προκαλεί. Μία συνήθης ημερήσια δόση για ενήλικα είναι 10-20mg, ενώ τα 200-400mg είναι άμεσα θανατηφόρα.

Τον 19ο αιώνα, οι αναφορές σε πολλούς θανάτους εξαιτίας υπερβολικής δόσης του συγκεκριμένου ηρεμιστικού «φαρμάκου» ήταν συχνές στις ημερήσιες εφημερίδες.

Το 1847 ιδρύθηκε η American Medical Association με στόχο τον έλεγχο και την ενημέρωση του κοινού για τα κάθε είδους γιατροσόφια που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο.

Το σιρόπι με τη μορφίνη Mrs Winslow's ωστόσο, συνέχισε να κυκλοφορεί μέχρι το 1912.

krasodad

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Διαφήμιση: Κλαίει το μωρό σας; ~ Δώστε του... μορφίνη!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: