Στα χέρια των Κούρδων Πεσμεργκά δεκάδες σύζυγοι τζιχαντιστών του ISIS
Στα χέρια των Κούρδων Πεσμεργκά δεκάδες σύζυγοι τζιχαντιστών του ISIS

Δεκάδες σύζυγοι τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κρατούνται από τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ.

Οι γυναίκες έπεσαν στα χέρια των Κούρδων ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών στα νότια και νοτιοδυτικά της πόλης του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Ορισμένες από τις γυναίκες που κρατούνται από τους Πεσμεργκά είναι Κούρδισσες, σύμφωνα με τον Σαλάχ Νταλό, τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην πόλη του Κιρκούκ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο BasNews, οι Κούρδισσες πιστεύεται ότι αναγκάστηκαν να παντρευτούν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αυτό φαίνεται από τα σημάδια από βασανιστήρια και κακομεταχείριση που έχουν πάνω τους.

Ο υπαρχηγός του κουρδικού Γενικού Επιτελείου των Πεσμεργκά, Σαλάρ Μοχάμεντ Τζαμπαρί, επιβεβαίωσε την είδηση και σημείωσε ότι οι έρευνες τώρα στρέφονται για να αποσαφηνιστεί πώς κατέληξαν οι Κούρδισσες σύζυγοι των εξτρεμιστών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications