Πέντε τρόποι για να μειώσετε τα έξοδα του αυτοκινήτου
Πέντε τρόποι για να μειώσετε τα έξοδα του αυτοκινήτου

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει πολλές πλευρές της ζωής μας και ο τομέας των μετακινήσεων δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού για τους κατόχους αυτοκινήτων τα έξοδα ολοένα και αυξάνονται.
Το αυξημένο κόστος των Τελών Κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με τις τιμές των καυσίμων δε, καθιστούν σήμερα την οδήγηση έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για χιλιάδες οδηγούς.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που έχει σήμερα ένας ιδιοκτήτης ΙΧ; Πώς μπορεί να κάνει τη μετακίνησή του περισσότερο οικονομική τη στιγμή που το μηνιαίο κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου κοστίζει όσο και το ενοίκιο ενός σπιτιού;

1. Περιορίστε τις επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα
Η «επιθετική» οδήγηση, δηλαδή, οι άσκοπες επιταχύνσεις και τα συχνά φρεναρίσματα συνιστούν δύο από τους πιο εύκολους τρόπους για να καταναλώσετε πιο γρήγορα τα καύσιμα του αυτοκινήτου σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να οδηγείτε συνετά, ακόμη και μέσα στο χάος της πόλης.

2. Φροντίστε τα ελαστικά σας
Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης και γενικότερα, της κατάστασης των ελαστικών σας, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε γεμάτο το πορτοφόλι σας. Πέρα από το γεγονός ότι όταν το ελαστικό δεν έχει τη σωστή πίεση φθείρεται πιο γρήγορα, αξίζει να γνωρίζετε ότι όταν δεν υπάρχει σωστή πίεση στα ελαστικά, τότε γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

3. Ασφαλιστείτε με βάση τα χιλιόμετρα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους κατόχους αυτοκινήτων αποτελεί εκείνο της ασφάλισης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές λύσεις, ωστόσο, δεν απευθύνονται όλες σε όλους. Για τους οδηγούς, λοιπόν, που προσπαθούν ναπεριορίσουν τα έξοδά τους και δε διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε καθημερινό επίπεδο, συμφέρει η επιλογή της ασφάλισης με το χιλιόμετρο.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή λύση η οποία «κερδίζει» όλο και περισσότερους οδηγούς, καθώς σχετίζεται με τα χιλιόμετρα που διανύει το αυτοκίνητο μέσα σε ένα χρόνο. Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε τα τρία προγράμματα Buy The Mile της Anytime (Basic, Economic, Value) τα οποία θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά προγράμματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημά σας να έχει ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας από το 2000 και έπειτα και να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Αξίζει να το επιλέξετε!

Όλα τα προγράμματα Buy The Mile ξεκινάνε από 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο και μπορείτε, όποτε χρειαστεί, να αποκτήσετε επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα με 20 ευρώ, ενώ για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων αρκεί η τοποθέτηση της ειδικής συσκευής OBD (On Board Diagnostics) στο αυτοκίνητο, η οποία έχει ενσωματωμένο GPS και παρέχεται δωρεάν.

4. Αποφύγετε τη μεταφορά εξτρά φορτίων
Ο κανόνας του όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο, ισχύει και για το αμάξι σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μην επιβαρύνετε με περιττά φορτία το αυτοκίνητό σας, διότι θα αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμων. Το ίδιο θα συμβεί με τις σχάρες που τοποθετούνται στην οροφή ή το πίσω μέρος του ΙΧ

5. Εμπιστευτείτε και αξιοποιήστε το διαδίκτυο
Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου οπότε αξίζει να χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε τη διαθέσιμη τεχνολογία, προκειμένου να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας και την ίδια ώρα, να προφυλάσσετε το πορτοφόλι σας.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν και σε πολλές περιπτώσεις, να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Για παράδειγμα, με ένα «κλικ» μπορείτε να δείτε τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία αυτοκινήτων στην περιοχή σας, να βρείτε το πρατήριο υγρών καυσίμων που σας εξυπηρετεί, να ανακαλύψετε τη πιο σύντομη διαδρομή για τον προορισμό σας και να παρακολουθήσετε τα ασφάλιστρά σας. Πράγματι, αν έχετε «κατεβάσει» το Buy The Mile mobile app στο κινητό σας, έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε 24 ώρες το 24ωρο για τα χιλιόμετρα που έχετε κάνει αλλά και για το υπόλοιπο των χιλιομέτρων ώστε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα ασφάλισής σας, ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύετε.

Να θυμάστε ότι η οικονομική οδήγηση είναι ασφαλής και την ίδια ώρα, φιλική προς το περιβάλλον. Αξίζει, λοιπόν, να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται προκειμένου να βελτιώσετε τη κατάσταση όσον αφορά στις μετακινήσεις και φυσικά, το πορτοφόλι σας.

newsbomb

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications