4 Οκτ 2017

Αυστριακοί και Κινέζοι πραγματοποίησαν την πρώτη στον κόσμο κβαντική βιντεοκλήση

Αυστριακοί και Κινέζοι πραγματοποίησαν την πρώτη στον κόσμο κβαντική βιντεοκλήση

Στις 29 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η πρώτη "κβαντική" βιντεοκλήση, μεταξύ του Πεκίνου και της Βιέννης. Πρόκειται για μία σημαντική καινοτομία, που θα επιφέρει στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο "κβαντική"; Κατά τη διάρκεια της κλήσης τα δεδομένα μεταδίδονταν ως σωματίδια φωτός [φωτόνια], που δημιουργούσε ο δορυφόρος Micius. Αυτός βρίσκεται από πέρυσι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας και έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα με επιτυχία για την εκπομπή κβαντικά κρυπτογραφημένης πληροφορίας.

Όπως εξήγησε η Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, τα φωτόνια στέλνονται σε επίγειους σταθμούς που βρίσκονται στην Κίνα και την Ευρώπη. Χάρη στον διαστημικό αναμεταδότη, οι επιστήμονες μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς που δημιουργεί η καμπυλότητα της Γης και η απώλεια σήματος στα συμβατικά επίγεια μέσα μετάδοσης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι κβαντικές επικοινωνίες είναι αδύνατον να υποκλαπούν με τα σημερινά μέσα, ενώ οποιοσδήποτε επιχειρήσει να διεισδύσει σε ένα τέτοιο σύστημα θα ανακαλυφθεί αμέσως.

"Εάν κάποιος προσπαθήσει να διεισδύσει στη διαδρομή των φωτονίων μεταξύ του δορυφόρου και του επίγειου σταθμού για να μετρήσει την πόλωση τους, η κβαντική κατάσταση αυτών θα αλλάξει, με αποτέλεσμα ο hacker να γίνει αμέσως αντιληπτός."

Στο μέλλον θα δοκιμαστούν αντίστοιχες κλήσεις μεταξύ της Κίνας και άλλων περιοχών στην Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και τη Ρωσία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αυστριακοί και Κινέζοι πραγματοποίησαν την πρώτη στον κόσμο κβαντική βιντεοκλήση
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: