19 Οκτ 2017

Η Μόσχα απειλεί να αφήσει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον ISS εάν υπάρξουν νέες κυρώσεις!

Η Μόσχα απειλεί να αφήσει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον ISS εάν υπάρξουν νέες κυρώσεις!

Τους Αμερικανούς αστροναύτες που βρίσκονται στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) απειλεί να αφήσει η Μόσχα εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά των ΗΠΑ, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται η Ρωσία εξετάζει το θέμα του περιορισμού της συνεργασίας στο διάστημα με τις ΗΠΑ, που κυρίως αφορά τις αποστολές προς και απο τον διεθνή διαστημικό σταθμό, λαμβάνοντας μέτρα, που στην πιο ακραία τους μορφή θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και στον αποκλεισμό των Αμερικανών αστροναυτών στον ISS.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Ρωσία ενδέχεται να προχωρήσει σε εμπάργκο πώλησης πρώτων υλών και εξαρτημάτων στην Boeing τα οποία προμηθεύεται από ρωσικές εταιρείες, όπου σύμφωνα με ρωσικές πηγές φτάνουν στο 70% των εισαγωγών που κάνει η αμερικανική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, πηγή της ρωσικής κυβέρνησης είπε: «Εάν ο συγκεκριμένος νόμος περάσει απο το Κογκρέσο τότε θα απαντήσουμε με μέτρα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν». Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ το παρόν χρονικό διάστημα δεν διαθέτουν πυραυλικούς φορείς ώστε να στέλνουν αστροναύτες στον ISS αλλά και να τους παίρνουν απο εκεί (μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων) και στηρίζονται αποκλειστικά στο ρωσικό πρόγραμμα Soyuz.

Εάν ληφθούν τέτοια αντίμετρα από την Ρωσία τότε οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στον ISS, ούτε βέβαια και να τον εγκαταλείπουν, εάν η Ρωσία σκληρύνει ακόμη πιο πολύ τη στάση της. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα Vyacheslav Volodin είχε δηλώσει πως υπάρχου σχέδια για την απάντηση στις ΗΠΑ στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων:

«Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω κάτι για το περιεχόμενο της απάντησής μας. Θα γίνει διεξοδική πρώτα εξέταση του θέματος», είπε πιο συγκεκριμένα. Σημειώνεται πως τον Αύγουστο ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε κείμενο του Κογκρέσου, το οποίο είχε ψηφιστεί και από τα δύο νομοθετικά σώματα, ώστε να μετατραπεί σε νόμο μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία απειλεί πως εάν ο νόμος αυτός ισχύσει τελικά τότε θα απαντήσει με κάθε τρόπο. Αυτή τη στιγμή στον ISS βρίσκονται τρεις αστροναύτες της NASA οι Joe Acaba, Mark Vande Hei και ο διοικητής Randy Bresnik, μαζί με τους Ρώσους Alexander Misurkin & Sergey Ryazanskiy και τον Ιταλό Paolo Nespoli.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Μόσχα απειλεί να αφήσει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον ISS εάν υπάρξουν νέες κυρώσεις!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats