Έρχεται το παγκόσμιο SKYNET του τρόμου και τίποτα δεν το σταματά πλέον
Έρχεται το παγκόσμιο SKYNET του τρόμου και τίποτα δεν το σταματά πλέον

Οι ηγέτες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού οραματίζονται από κοινού τον στρατό του μέλλοντος, συνδέοντας κάθε τι στο παγκόσμιο πεδίο μάχης.

Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα, από τα αεροσκάφη F-35, μέχρι τη θωράκιση των αρμάτων και την κάθε συσκευή πολυμέσων που υπάρχει σε κάθε τσέπη των στρατιωτών, θα συνδέονται μεταξύ τους.

Κάθε όπλο, όχημα και συσκευή συνδέονται και μοιράζονται δεδομένα, έχοντας επίγνωση της παρουσίας και της κατάστασης κάθε άλλου κόμβου, σε ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτα μεγάλο ηλεκτρονικά εγκεφαλικό νευρονικό σύστημα, οπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα που υπάρχουν στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές ταινίες που παρουσιάζουν έναν κόσμο που έχει κυριευθεί από έναν υπερ-συνδεδεμένο ηλεκτρονικό στρατιωτικό υπολογιστή που συνδέεται και ελέγχει κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Στην ταινία Terminator, είδαμε το Skynet, υπήρχε το μάτριξ στην ταινία, The Matrix και το σύστημα Pre-Crime στο Minority Report. Αποτελεί μόνο φαντασία, λέτε;

Όπως αποδεικνύεται, κάτι τέτοιο είναι προ των πυλών. Ο στρατός των ΗΠΑ ξοδεύει δισεκατομμύρια για να δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο, στρατιωτικοποιημένο νευρικό σύστημα όπου τα τανκ, τα όπλα, τα αεροπλάνα, οι βάρκες, ακόμη και ο οπλισμός που φέρουν οι στρατιώτες, θα συνδέονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Το Ενιαίο Παγκόσμιο Σϋστημα προχωρά ακόμα γρηγορότερα.

Όπως δήλωσε ο Γκόλντφελντ, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί ευρείες επενδύσεις στην ανταλλαγή δεδομένων, ενώ ξεκίνησε μια σειρά πειραματικών δοκιμών στην έρημο της Νεβάδα, στην αεροπορική βάση Nellis κοντά στο Λας Βέγκας, επιδιώκοντας να καταλάβει καλύτερα "τι συμβαίνει όταν συνδέουμε πραγματικά αυτό το ανθεκτικό και ευέλικτο δίκτυο "!
Οι τρέχοντες πειραματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας, με αεροσκάφη τακτικής επίθεσης επόμενης γενιάς, γίνονται τόσο για το υλικό, όσο και για τα δίκτυα, είπε.

"Όχι μόνο για αυτά που μπορώ να αγοράσω και για το τι μπορούν να κάνουν, αλλά το πιο σημαντικό: μπορούν αυτά να συνδεθούν; Μπορούν πραγματικά να μετέχουν σε ένα δίκτυο; Και μπορούμε να τα συνδέσουμε με ένα νέο δίκτυο που βασίζεται στη διάθεση πληροφοριών που μοιάζουν με τις προκλήσεις που έχω τώρα από την άποψη της ασφάλειας; "

Η Πολεμική Αεροπορία προωθεί επίσης νέες συνδεδεμένες συσκευές. Το φορητό "κιτ Android Tactical Assault" ή ATAK, σχεδιασμένο με ειδικές λειτουργικές δυνάμεις, παρέχει μια κοινή επιχειρησιακή εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν βασικά, κάνοντας αυτό που ένας τεράστιος σταθμός εντολών και ελέγχου έκανε πριν από λίγα χρόνια. "Παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν τόσες συσκευές στο πεδίο της μάχης που είχαν πληροφορίες που δεν συλλέγαμε. Αντί να κατασκευάσουμε ένα σύστημα για να τις ανακτούμε, πήγαμε σε μια εταιρία που δημιούργησε έναν αλγόριθμο, που καθορίζεται από τον χρήστη και τραβά τα δεδομένα που χρειάζονται και τα τοποθετεί στους Χάρτες της Google ", δήλωσε ο Γκόλντφελντ.

Το επιστημονικό συμβούλιο της Πολεμικής Αεροπορίας δρομολογεί επίσης, μια μελέτη για τον έλεγχο ενός συνόλου αντικειμένων, μερικών στον αέρα, μερικών στη θάλασσα, μερικών στη γη, μερικών που πιλοτάρονται από τον άνθρωπο και άλλων πιο αυτόνομων. Ο James Chow, ο νέος επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η μελέτη θα εξετάσει επίσης τον τρόπο σύνδεσης με άλλες υπηρεσίες.

Είναι σημαντικό, ότι παρόλο που η μελέτη θα βγει από την Πολεμική Αεροπορία, δεν θα σταματήσει μόνο στον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα όπλα και οχήματα στο χώρο της μάχης, όπως τα αντιτορπιλικά πλοία, είπε ο Chow.

"Το πεδίο εφαρμογής μας θα ήταν να βοηθήσουμε την Πολεμική Αεροπορία να σκεφτεί τις επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να διεξαχθούν και θα περιλάμβαναν κοινούς αισθητήρες και πλατφόρμες, όπως αυτές των αντιτορπιλικών, νομίζω ότι πρέπει να είναι μέρος αυτών. Και αυτό είναι μέσα στο σχέδιο της μελέτης ", ανέφερε ο Chow, προσθέτοντας ότι η μελέτη έχει" το υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας για την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ".

Τα πολυδομικά σώματα στρατού και πεζοναυτών
Ο αμερικανικός στρατός επίσης επενδύει τεράστια ποσά, για να υπολογίσει πώς να συνδέσει τα πάντα στο πεδίο της μάχης. Ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Στρατού ονομάζεται το Internet της Μάχης των Πραγμάτων που διεξάγεται από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, με βοήθεια από τα Πανεπιστήμια της Μασαχουσέτης, και από πολλαπλά υποκαταστήματα της Καλιφόρνια, όπως το Carnegie Mellon, και το SRI International.

Ο Στρατός αναθεωρεί αυτήν την περίοδο το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πεζοναυτών για το 2025-2040. Βασικά αποτελεί το πλαίσιο για τη συγγραφή του μελλοντικού δόγματος του Στρατού, το οποίο με τη σειρά του διαμορφώνει την εκπαίδευση, την απόκτηση όπλων και τις επιχειρήσεις. Το τελικό σχέδιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από τη Διάσκεψη του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών τον Οκτώβριο, αλλά πηγές κοντά στη διαδικασία σύνταξης, δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν σε δικτυακή μάχη πολλαπλών τομέων.

Οι πεζοναύτες είναι έτοιμοι να διεξάγουν πειράματα σε αυτή την κατεύθυνση. Τα σώματα μάχης εργαστηρίου πραγματοποίησαν μια απόβαση, συνδέοντας μεταξύ τους ρομπότ, πλοία, δορυφόρους, αμφίβια οχήματα επίθεσης, ώστε να λαμβάνουν στοχευμένες πληροφορίες και να αναλύουν δεδομένα ασφαλείας.

Οι πεζοναύτες, επίσης, εξετάζουν τεθωρακισμένα άρματα που θα είναι συνδεδεμένα ψηφιακά με τον οπλισμό τους, σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Robert Walsh. Μιλώντας σε μια εκδήλωση του Ναυτικού τον Ιούλιο, ο Walsh μίλησε για μια συνάντηση που είχε με τους κατασκευαστές μιας νέας "θωράκισης αντίδρασης" τεθωρακισμένων.

Ο Walsh είπε ότι η θωράκιση - της οποίας αρνήθηκε να ονομάσει τον πωλητή - θα μπορούσε να αυτοεπισκευαστεί, καθώς έστελνε πληροφορίες σχετικά με την κατεύθυνση της επίθεσης σε άλλες μονάδες και πίσω στο αρχηγείο. "Δεν είναι απλά ότι έχουμε την ικανότητα να εξουδετερώσουμε έναν πύραυλο ", δήλωσε ο Walsh. "Είναι ότι πολύ γρήγορα καταλαβαίνουμε όπου που προήλθε αυτός. Αυτό που διαπίστωσα ήταν, αφού μίλησα με πεζοναύτες εκεί έξω, ότι θα μπορούσε να φέρει μια πολύ πιο επιθετική ικανότητα εκεί που αρχικά μιλούσαμε για το πως να φέρουμε μια αμυντική ικανότητα."
Αυτό σημαίνει ταχύτερα χτυπήματα κατά του εχθρού αμέσως μετά την επίθεση, αντί να καλύπτεσαι από αυτούς.

Το Ναυτικό Δίκτυο Όλων με Όλα
Οι ηγέτες του ναυτικού είναι επίσης πρόθυμοι να συνδέσουν κάθε αντικείμενο, που βρίσκεται στη θάλασσα, τη γη, τον αέρα, το διάστημα και τον κυβερνοχώρο. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Όπως δήλωσε ο Adm John Richardson, επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Future ForceNews στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο, «θέλω να συνδέσω τα πάντα με τα πάντα».

Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το πλεονέκτημα του ναυτικού του Η.Π.Α., ακόμη και αν ο Richardson παίρνει το μεγαλύτερο στόλο των 355 πλοίων που επιδιώκει, αφού ελάχιστα δίνονται στο σημερινό βιομηχανικό και δημοσιονομικό τοπίο. Οι αντίπαλοι κατασκευάζουν περισσότερα και καλύτερα πλοία και όπλα, ενώ ακόμη και η υπεροχή των ΗΠΑ στην τροχιακή και επίγεια κάλυψη μειώνεται. Το κόστος της εκτόξευσης ενός συμπλέγματος δορυφόρων κατασκοπείας μειώνεται, καθώς οι δορυφόροι καθίστανται μικρότεροι και οι εκτοξεύσεις γίνονται φθηνότερες.

"Θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βρούμε εκτάσεις και θέσεις όπου μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις και πρακτική, χωρίς να παρακολουθούμαστε", δήλωσε ο ναύαρχος. "Σκεφτείτε τον αριθμό των καμερών παρακολούθησης που σας ακολουθούσαν στο δρόμο σας προς αυτή τη διάσκεψη σήμερα το πρωί. Αυτή η ιδέα της ανίχνευσης γίνεται ολοφάνερη και μετατοπίζει τον ανταγωνιστικό χώρο σε έναν βρόγχο του στυλ [παρατηρήστε, προσανατολίστε, αποφασίστε και ενεργήστε] έτσι ώστε να μην είμαστε πλέον ανώτεροι σε αυτόν και στην ικανότητα να παρατηρούμε. Αυτό γίνεται ένα πολύ ισότιμο παιχνίδι. Ο ανταγωνισμός μετατοπίζεται στο «τι να κάνω με αυτές τις πληροφορίες».... Πώς μπορώ να διαχειριστώ αυτή τη χιονοστιβάδα δεδομένων; ...

Η ορμή του παιχνιδιού δεν είναι προς όφελός μας ... Πρέπει να ανακτήσουμε αυτή τη δυναμική ».
Η δικτύωση όλων είναι ο τρόπος για να κερδίσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό. "Όταν αρχίζετε να συνδέετε αυτές τις πλατφόρμες μαζί, ο ρυθμός προόδου δεν είναι ... εκθετικός, ... είναι παραγοντικός", είπε.
Το Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει ήδη μια σημαντική πρόοδο. Πέρσι μια πειραματική βάση δεδομένων επέτρεψε σε έναν πιλότο ενός F-35 να στείλει δεδομένα στόχου σε ένα αντιτορπιλικό σύστημα Aigis το οποίο κατέρριψε ένα στόχο drone με έναν πύραυλο SM-6.

Αυτή η εξέλιξη είναι υπερβολικά νέα και ακόμα σε αναπτυξιακό στάδιο, ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού ή του Καπιτωλίου. Αλλά αυτό θα αλλάξει. Όταν τα σχόλια του Richardson βγαίνουν στο Twitter, ο ελεγκτής όπλων, Jeffrey Lewis, δηλώνει ότι ανησυχεί.

Σίγουρα, το "δίκτυο όλων με όλα" ακούγεται λίγο σαν το σενάριο του Terminator, όπου μια φανταστική εταιρία αμυντικών συστημάτων, η Cyberdyne Systems, πείθει το Υπουργείο Άμυνας να συνδέσει το οπλοστάσιο των ΗΠΑ με μια μόνο τεχνητά έξυπνη οντότητα, το Skynet. Αυτό φυσικά, αποφασίζει ότι οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για την ύπαρξή του και χρησιμοποιεί τις πανταχού παρούσες δυνάμεις διοίκησης και ελέγχου, για να ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της ανθρωπότητας.

Οι στρατιωτικοί ηγέτες μισούν τις συγκρίσεις μεταξύ των δικών τους τεχνολογικών έργων και οποιωνδήποτε από το Terminator. Η αναφορά συνήθως γίνεται σε συζητήσεις, σχετικές με αυτόνομα drones που φέρουν πυραύλους ή με «ρομπότ δολοφόνους». Οι παρατηρητές του Τμήματος Άμυνας είναι πάντα πρόθυμοι να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους, ότι η επίσημη πολιτική είναι να κρατούν τους ανθρώπους στην κορυφή του βρόχου εντολής και ελέγχου, επιβλέποντας - ή τουλάχιστον διατηρώντας την ισχύ του βέτο - πάνω από την απόφαση αφαίρεσης της ζωής.

Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίσει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο, βοηθώντας τους διοικητές και τους χειριστές να κατανοήσουν τι συμβαίνει με όλες αυτές τις αλληλοσυνδεόμενες συσκευές και τα όπλα, ακόμη και όταν κατευθύνουν ή χειρίζονται στόλους από σχεδόν αυτόνομα drones, από μη επανδρωμένα άρματα, ρομποτικά πλοία κλπ.

Η προσπάθεια να καταλάβουμε πόσο καλά θα συντονιστούν όλα αυτά τα κινούμενα μέρη μόλις άρχισε. Αλλά η στρατιωτική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών κινείται με αποφασιστικότητα και ταχύτητα.

Μετά όμως από την προσπάθεια κατανόησης, θα έχει εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού και θα είναι πολύ αργά να κάνουμε πίσω. Ο έλεγχος των πάντων θα έχει γίνει καθεστώς. Θα απομένει μόνο η ανάληψη της κεντρικής εξουσίας και η Παγκόσμια Χούντα θα είναι πλέον γεγονός. Το ποιος θα είναι ο ηγέτης της, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος. Ποιος άλλος, παρά αυτός που οι λαοί διακαώς επιθυμούν να έρθει και να κυβερνήσει, ώστε να τους απαλλάξει από τα άγχη και τις έγνοιες. Δηλώνοντας πλήρη υποταγή στην αυθεντία του και την σιδηρά πηγμή του, θα προσκυνήσουν όλοι τον Αντίχριστο.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications