26 Οκτ 2017

Απίστευτο – Ελληνικό πολεμικό πλοίο ανεφοδίασε τουρκική φρεγάτα έξω από τη Κύπρο

Απίστευτο – Ελληνικό πολεμικό πλοίο ανεφοδίασε τουρκική φρεγάτα έξω από τη Κύπρο

To Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» (Α374) του ΠΝ, ανεφοδίασε την τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu (F493) κλάσης O.H.Perry (ή «G» κατά την τουρκική ονοματοδοσία κλάσης μετά τον εκσυγχρονισμό της), στα ανοικτά των κυπριακών ακτών στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής περιπολίας.

Η άκρως ασυνήθιστη αποστολή εκτελέστηκε μετά από διαταγή της κεντρικής ΝΑΤΟϊκής διοικησης ναυτικών δυνάμεων, καθώς δεν υπήρχε άλλο πλοίο ανεφοδιασμού στην περιοχή και η τουρκική φρεγάτα «ξέμενε» από καύσιμα.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι πρωταγωνιστής σειράς παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στο Αιγαίο και προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και καλό θα ήταν να ενημερωθεί από το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ το ΝΑΤΟ έτσι ώστε να κάνει καλύτερο προγραμματισμόκαι να μην αναγκάζονται ελληνικά πλοία να ανεφοδιάζουν τουρκικά πολεμικά έξω από το «τόπο του εγκλήματος», μάλιστα, την Κύπρο.

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο στις 30 Οκτωβρίου 2016, η Ελλάδα είχε δώσει άδεια στο σκάφος επιστημονικών ερευνών RV Med Surveyor, να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η Άγκυρα προσπάθησε να το αποτρέψει, στέλνοντας την φρεγάτα TCG Gelibolu (F-493) που απείλησε να βυθίσει το RV Med Surveyor, αν δεν αποχωρούσε.

Η Αθήνα έδωσε εντολή άμεσα την φρεγάτα (F466) «Νικηφόρος Φωκάς» που έπλεε στην περιοχή, να σπεύσει προς υποστήριξη του RV Med Surveyor, για το οποίο ο αρμόδιος σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε την NAVWARN 502/16 στις 21 Οκτωβρίου.

H φρεγάτα (F466) «Νικηφόρος Φωκάς», τοποθετήθηκε μεταξύ του ερευνητικού πλοίου και της τουρκικής φρεγάτας κατά τέτοιο τρόπο που να μην αφήνει καμιά αμφιβολία για το τι θα συνέβαινε αν η τουρκική φρεγάτα τολμούσε να ανοίξει πυρ.

Οι δύο φρεγάτες βρέθηκαν σε απόσταση βολής πυροβόλου η μία από την άλλη και αντάλλαξαν «προειδοποιήσεις». H ελληνική ένα κείμενο που είχε συνταχθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο ενημέρωνε το τουρκικό σκάφος ότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. H τουρκική φρεγάτα, απάντησε ότι η περιοχή αποτελεί μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, άρα ούτε να συνεχίσει τις εργασίες του μπορούσε το RV Med Surveyor, ενώ και η (F466) «Νικηφόρος Φωκάς» παράνομα έπλεε στην περιοχή ως συνοδευτικό του ερευνητικού σκάφους. Ηταν η πρώτη φορά που η περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου χαρακτηρίστηκε από την Αγκυρα «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Απίστευτο – Ελληνικό πολεμικό πλοίο ανεφοδίασε τουρκική φρεγάτα έξω από τη Κύπρο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: