Ρωσική καταιγίδα-αντίποινα για την εκτέλεση των δύο νεομαρτύρων: Eκατοντάδες μαχητές του ISIS νεκροί σε 37 επιδρομές
Ρωσική καταιγίδα-αντίποινα για την εκτέλεση των δύο νεομαρτύρων: Eκατοντάδες μαχητές του ISIS νεκροί σε 37 επιδρομές

Εκατοντάδες μαχητές του ISIS, μεταξύ των οποίων και διοικητές καθώς και «εισαγόμενοι» μαχητές, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική Αεροπορία επίσης στόχευσε διοικητικά κέντρα, βαρύ οπλισμό και αποθήκες πυρομαχικών των ισλαμιστών. Οι σφοδρές επιθέσεις ήρθαν ως αντίποινα στην εκτέλεση των δύο Ρώσων υπαλλήλων της εταιρείας ασφάλειας «Βάγκνερ» που είχαν απαχθεί και δολοφονήθηκαν όταν αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.

«Χθές, το «task force» της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία [στόχευσε] το ισλαμικό κράτος καθώς και ενισχύσεις ξένων μαχητών που έρχονταν από το Ιράκ κοντά στην πόλη Αμπού Καμάλ κοντά στα σύνορα Ιράκ -Συρία », δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του το Σάββατο.

«Δεδομένου ότι όλοι οι στόχοι, όπως τα στρατόπεδα, το εργατικό δυναμικό και τα τεθωρακισμένα οχήματα, εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν εντός μιας εβδομάδας, ακολούθησε σειρά αεροπορικών επιδρομών»,πρόσθεσε.

«Μια αεροπορική επιδρομή κοντά στον Αμπού Καμάλ κατέστρεψε ισλαμιστικό φυλάκιο, σκοτώνοντας περίπου 40 μαχητές από το Τατζικιστάν και το Ιράκ. καταστράφηκαν επίσης και 7 SUV με πολυβόλα DSHK και ZU-23-2.»

Μια ξεχωριστή επιδρομή κοντά στην πόλη Mayadin εξουδετέρωσε 80 τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων εννέα μαχητές από το βόρειο Καύκασο, και κατέστρεψε ένα κέντρο διοίκησης, 18 SUV και τρεις αποθήκες πυρομαχικών.

Επίσης, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν «μια ομάδα 60 ξένων μαχητών, υπηκόων πρώην σοβιετικών χωρών, Τυνησίας και Αιγύπτου», προσθέτοντας ότι 12 SUV που μετέφεραν βαρύ οπλισμό καταστράφηκαν.

Το υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι μια παλαιότερη επιχείρηση κοντά στην Αμπού Καμάλ εξουδετέρωσε επιφανείς διοικητές των ισλαμιστών. Την Τετάρτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο Αμπού Μοχάμαντ αλ-Ιουλάνι, ο αρχηγός της οργάνωσης Tahrir al-Sham (πρώην Al-Nusra), τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρωσικό βομβαρδισμό, πλέον ο ίδιος έχει πέσει σε κώμα σύμφωνα με πληροφορίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications