Πληρωμένες μελέτες και  τρομολαγνεία ! Άτμισμα με νικοτίνη, κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού!!!
Έγκυρο  HOAX και τρομολαγνεία  ! Ατμισμα με νικοτίνη, κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού!!!

Γυρίζει αυτές τις μέρες άλλο ένα έγκυρο HOAX του τύπου: Μεγάλη επιδημική έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα με τουλάχιστον 100 κρούσματα στα 10 εκατομμύρια σε 4 μήνες!!δλδ τίποτα!:

Μια νέα έρευνα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα, εξέτασε τις 122 ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα). Διαπίστωσε ότι όλα τα υγρά περιέχουν τουλάχιστον μια ερεθιστική χημική ουσία, που μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κωνσταντίνο Βαρδαβά, επιστημονικό συνεργάτη της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) στο Μιλάνο.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα υγρών αναπλήρωσης για μια ποικιλία γεύσεων και περιεκτικοτήτων σε νικοτίνη, από τις δημοφιλέστερες εμπορικές μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων στην αγορά. Η μελέτη κατέγραψε αναλυτικά ποιές ουσίες περιείχε κάθε υγρό αναπλήρωσης και σε ποιά ποσότητα.

Διαπιστώθηκε ότι κάθε υγρό περιέχει τουλάχιστον μια ουσία που ενέχει κάποιο επίπεδο κινδύνου, σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης των Ηνωμένων Εθνών. Μεταξύ άλλων, εντοπίσθηκαν μεθυλ-κυκλοπενταλονόνη (στο 26% των δειγμάτων) και α-ιονόνη (στο 9%), που μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος ή αναπνευστικές δυσκολίες κατά την εισπνοή τους. Επίσης, η μενθόλη (43% των δειγμάτων) και η αιθυλο-βανιλίνη (16,5%) μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο αναπνευστικό σύστημα.

Όπως ανέφερε ο κ.Βαρδαβάς, τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν σημαντική αύξηση στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων κατά τα τελευταία χρόνια. Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι τα υγρά αναπλήρωσης που πωλούνται στην Ευρώπη, περιέχουν συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν τους αεραγωγούς στο αναπνευστικό σύστημα.

Η διαπίστωση αυτή, σύμφωνα με τον Έλληνα ερευνητή, σημαίνει ότι πιθανώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παραβιάζουν τον Κανονισμό της ΕΕ ότι τα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν πρέπει να περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για την υγεία.

“Οι χρήστες (ατμιστές) πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι απαλλαγμένα από κινδύνους και οι γιατροί πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς τους ότι αυτά μπορεί να περιέχουν ερεθιστικές ουσίες” είπε ο κ.Βαρδαβάς.

Δεύτερη έρευνα προειδοποιεί για σκλήρυνση των αρτηριών
Παράλληλα, μία άλλη έρευνα από τη Σουηδία έδειξε, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη προκαλούν άμεσα σκλήρυνση των αρτηριών του ατμιστή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της The Sun. Η σκλήρυνση αυτή είναι γνωστό ότι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή. Ειδικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν 15 υγιείς εθελοντές, οι οποίοι δεν είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο ποτέ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη για 30 λεπτά, αυξήθηκαν σημαντικά η πίεση του αίματος και οι καρδιακοί παλμοί.

“Η βιομηχανία ηλεκτρονικών τσιγάρων εμπορεύεται το προϊόν τους ως ένα μέσο για τη μείωση της βλάβης και για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα τσιγάρων. Ωστόσο, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Στην έρευνα μας διαπιστώθηκε ότι στα άτομα που είχαν ατμίσει τσιγάρο με νικοτίνη, είχαν αυξηθεί σημαντικά τόσο η πίεση όσο και οι παλμοί της καρδιάς τους, ενώ είχε περίπου τριπλασιασθεί η αρτηριακή ακαμψία, σε σχέση με όσους είχαν ατμίσει τσιγάρο χωρίς νικοτίνη”, ανέφερε ο Magnus Lundback, επικεφαλής του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Παρόλο που τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν στις εξετάσεις ήταν προσωρινά, ο Lundback προειδοποίησε ότι η χρόνια έκθεση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμες επιδράσεις στην αρτηριακή δυσκαμψία μακροπρόθεσμα.

Γελάνε και οι πέτρες με τις "έρευνες" που "παρουσιάζουν" κατά παραγγελιά κάτι "επιστήμονες" σε αυτόν πρέπει να του κάνει μήνυση κάποιος για διασπορά ψευδών ειδήσεων με δόλο! γιατί δεν έχουν καλέσει άτομα που έχουν κάνει αληθινές έρευνες τύπου Δρ. Φαρσαλινός? έρευνα του 2016 έλεγε: Έως και 95% λιγότερο βλαβερό το άτμισμα από το κάπνισμα! αυτοι ειναι πιο επιστήμονες που την κατέρριψαν?
Μια λεπτομέρεια: Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του European Network for Smoking and Tobacco Prevention, κυκλοφόρησαν στο ευρύ κοινό οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διακοπή του Καπνίσματος σε πληθυσμούς Υψηλού Κινδύνου, όπως είναι οι έφηβοι, οι έγκυες, οι ασθενείς με καρδειαγγειακά νοσήματα, οι ασθενείς με διαβήτη και οι ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Συντάκτης των Οδηγιών αυτών είναι ο Καθ. Παναγιώτης Μπεχράκης μαζί με την Δρ. Σοφία Παπαδάκη και τον Δρ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά Ωπ! να τος! πουθενά δεν αναφέρουν τον όρο Vape η Άτμισμα ως μεσώ διακοπής τους καπνίσματος: TOB-G-BOOK-DIGITAL-VERSION diakophs_kapnismatos.pdf, αλλα με φάρμακα ! προφανώς ειναι πολλά τα λεφτά που χάνουν! αφου ελάχιστοι πάνε σε φαρμακευτικές θεραπείες, για τη διακοπή του καπνίσματος!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications