30 Σεπ 2017

Μαθηματικός υπολογίζει ότι η «6η παγκόσμια μαζική εξαφάνιση» έρχεται πολύ σύντομα!

Μαθηματικός υπολογίζει ότι η «6η παγκόσμια μαζική εξαφάνιση» έρχεται πολύ σύντομα!

Αν δεν το ξέρετε μέχρι τώρα, ζούμε μέσα στην 6η έκδοση του κόσμου.

Τα τελευταία 540 εκατομμύρια χρόνια, ο κόσμος στον οποίο ζούμε, έχει περάσει από πέντε μαζικές εξαφανίσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με νέους μαθηματικούς υπολογισμούς, η 6η μαζική εξαφάνιση είναι πιθανό να συμβεί ακόμα και πριν τελειώσει αυτός ο αιώνας!

Ο γεωφυσικός του MIT Daniel Rothman βρήκε μια εκπληκτική συσχέτιση μεταξύ των περιστρεφόμενων κύκλων άνθρακα της Γης και των 5 εξαφανισμών μάζας στο παρελθόν.

Αποδεικνύεται ότι στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε γεγονότα μαζικής εξαφάνισης που εξόντωσαν πλήθη μορφών ζωής σ 'αυτόν τον πλανήτη, παραβιάστηκε το όριο του όγκου του άνθρακα.

Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αν δεν αλλάξει τίποτα, θα παραβούμε αυτό το όριο πριν από το 2100.

Φυσικά, ο συσχετισμός δεν ισοδυναμεί με αιτιώδη συνάφεια, αλλά υπό το πρίσμα όλων των άλλων στοιχείων που έχουμε σχετικά με το πόσο επικίνδυνα υψηλά επίπεδα άνθρακα υπάρχουν στον πλανήτη μας, αναμφισβήτητα εμφανίζεται ένα ενοχλητικό πρότυπο!

"Είναι φανερό ότι υπήρξε ένα χαρακτηριστικό ποσοστό αλλαγής που το σύστημα βασικά δεν ήθελε να περάσει" λέει ο Rothman .Όμως, ανεξάρτητα από την περίπτωση, όσο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνεχίζουν να γίνονται μεγαλύτερες και μεγαλύτερες, αυτό βλάπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στον πλανήτη.

Αν η ανθρωπότητα δεν κάνει κάτι για να στρέψει δραστικά την κατάσταση του άνθρακα, μπορούμε να είμαστε η αιτία της εξόντωσης πολλών ειδών.Όχι μόνο για την ανθρωπότητα κατ 'ανάγκη...

Αλλά όπως και κάθε εξίσωση, δεν λαμβάνει υπόψη τις μεταβλητές που μπορούν να αλλάξουν όλα αυτά, όπως η παγκόσμια εφαρμογή της χρήσης ηλιακής ενέργειας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η συνειδητή αναδάσωση.

Τα μαθηματικά υπολογίζουν πράγματα που είναι σταθερά. Αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει μια μεταβλητή που δεν μπορεί να υπολογιστεί, ελεύθερη.

Αν όλοι επιλέγουμε να αλλάξουμε τους τρόπους με τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι για τη μείωση της εκπομπής άνθρακα, μπορούμε να αλλάξουμε την ίδια την εξίσωση!

.kavalarissa

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μαθηματικός υπολογίζει ότι η «6η παγκόσμια μαζική εξαφάνιση» έρχεται πολύ σύντομα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: