Μακελειό για αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν:Επεσαν σε ενέδρα και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ (Βίντεο)
Μακελειό για αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν:Επεσαν σε ενέδρα και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ (Βίντεο)

Ομηρική μάχη φέρεται να δόθηκε σε περιοχή του Ανατολικού Αφγανιστάν όταν Αμερικανοί πεζοναύτες έπεσαν σε ενέδρα τζιχαντιστών οι οποίοι τους ‘εκτέλεσαν» εν ψυχρώ προκαλώντας νέα προβλήματα στην Ουάσιγκτον.(Φώτο αρχείου)

Επίλεκτοι κομάντος-μαχητές του ISIS αντιλήφθηκαν έγκαιρα Αμερικανούς στρατιώτες και τους έστησαν φονική ενέδρα , κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από τις δυνάμεις του Συνασπισμού εναντίον των θέσεών τους σύμφωνα με το κέντρο μέσων ενημέρωσης της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης και σχετικό δημοσίευμα .https://www.almasdarnews.com/article/breaking-isis-kills-several-us-troops-afghanistan-failed-assault-coalition-forces/

Η ισλαμική οργάνωση ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές και αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισβάλουν σε ένα από τα φυλάκια τους στην επαρχία Nangarhar του Αφγανιστάν. Οι Αμερικανοί έγιναν αντιληπτοί και έπεσαν σε μια καλοστημένη παγίδα , αφήνοντας τους οι αντάρτες να πλησιάσουν κοντά …όταν τους άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας αρκετούς Αμερικανούς και Αφγανούς στρατιώτες που δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν.

Η έκθεση που δημοσίευσε το τοπικό αρχηγείο του ISIS αναφέρει ότι αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επακόλουθη σφοδρή μάχη σώμα με σώμα και ότι οι ισλαμιστές κατάφεραν τελικά να αποκρούσουν την επίθεση. Το Αφγανιστάν έχει καταστεί εδώ και χρόνια το νέο « Βιετνάμ» για τον Αμερικανικό στρατό ελέω πολλών παραγόντων , όπως το ορεινό έδαφος , η μορφή της τοπικής κοινωνίας που είναι δομημένη σε φυλές,το ακραίο ισλάμ και πολλά άλλα, τα οποία έχουν οδηγήσει σε επανειλημμένες απώλειες.

Οι ΗΠΑ πρόσφατα αύξησαν την στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν, στέλνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 4.000 επιπλέον στρατεύματα στη χώρα που έχει υποστεί αλλεπάλληλες εισβολές από την δύση χωρίς όμως κανένας να έχει κατορθώσει να την ελέγξει . «Οι ΗΠΑ όμως δεν θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο που αποτελεί την κότα με τα χρυσά αυγά», δηλώνει ο Brian Becker επικεφαλής του αντιπολεμικού συνασπισμού ANSWER.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ όπου παρουσίασε τη νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν, ο ηγέτης των ΗΠΑ επέκρινε το Πακιστάν αποκαλώντας τον ως «καταφύγιο» για τρομοκράτες.

«Το Πακιστάν έχει επίσης προστατεύσει τις ίδιες οργανώσεις που προσπαθούν κάθε μέρα να σκοτώσουν τους ανθρώπους μας. Πληρώνουμε στο Πακιστάν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια, ταυτόχρονα στέγαζαν τους ίδιους τους τρομοκράτες που πολεμάμε. Αλλά αυτό θα πρέπει να αλλάξει, και αυτό θα αλλάξει αμέσως. Καμία συνεργασία δεν μπορεί να επιβιώσει με το να υποθάλπει μια χώρα, μαχητές και τρομοκράτες που στοχεύουν μέλη υπηρεσιών και υπαλλήλων των ΗΠΑ» είπε ο Τραμπ.

Δείτε εδώ την άφιξη των Αμερικανικών δυνάμεων.

Κατά την άποψή του Μπέκερ, ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ «έστρεψε εχθρότητα προς το Πακιστάν… είναι ότι το Πακιστάν προσέγγισε τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, την κάλεσε και ζήτησε από τη Ρωσία να αποτελέσει την πρωταρχική σταθεροποιητική δύναμη για μια πιθανή ειρηνική έκβαση στο Αφγανιστάν».

«Η Ουάσινγκτον δεν θέλει «η Ρωσία να μπερδευτεί στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Μπέκερ, προσθέτοντας ότι έχει ήδη δαπανήσει «μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια» για τον πόλεμο και έχασε πάνω από 2.000 στρατεύματα. «Είναι μια παχιά κότα που κάνει πολλά χρυσά αυγά. Υπάρχουν πολλές βάσεις του Πενταγώνου στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για μακροπρόθεσμα σχέδια από πλευράς του Πενταγώνου. Δεν θέλουν η Ρωσία να «χωθεί». Δεν θέλουν ειρήνη στο Αφγανιστάν», κατέληξε ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για αποστολή χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών…διαβλέπει σχέδιο περικύκλωσης στο μαλακό υπογάστριο των ΝΑ συνόρων της Ρωσίας , για αυτό και οι Ρώσοι διευρύνουν την αμυντική συνεργασία με τα κράτη της περιοχής , όπως το Τατζικιστάν , το Καζακστάν κά.

Ενώ και η Κίνα κινείται στρατιωτικά προς το Αφγανιστάν διαβλέποντας τα σχέδια των ΗΠΑ για παγκόσμιο έλεγχο.Για την ιστορία όμως…..μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος μπόρεσε και έλεγξε αυτήν την χώρα ολοκληρωτικά για αυτό και μνημονεύεται μέχρι σήμερα , ενώ στην συνέχεια…. Βρετανοί, Ρώσοι , Αμερικάνοι απέτυχαν παταγωδώς.

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications