Κύκλωμα μαστροπείας είχε στήσει πρακτορείο συνοδών
Κύκλωμα μαστροπείας είχε στήσει πρακτορείο συνοδών

Στη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε υπόθεση μαστροπείας έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική έρευνα.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 58 και 49 ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τεσσάρων (4) ακόμη μελών που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω συγκρότησαν και εντάχθηκαν κατά περίπτωση σε εγκληματική ομάδα – συμμορία, που σκοπό είχε την προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών, κυρίως, γυναικών στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και τον επακόλουθο προσπορισμό εισοδήματος.

Για την επιτέλεση του σκοπού της εν λόγω συμμορίας, δύο (2) εκ των μελών (35χρονοι ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) προχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ έτερη γυναίκα – μέλος του κυκλώματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο της τηλεφωνήτριας, απαντούσε σε σχετικές κλήσεις που αφορούσαν στον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ένα ακόμη μέλος (γυναίκα), προσέλκυε στο κύκλωμα γυναίκες από ξένες χώρες, οι οποίες θα εργάζονταν ως εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα, ενώ οι δύο (2) συλληφθέντες εκτελώντας χρέη οδηγού, μετέφεραν τις γυναίκες σε προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού.

Απογευματινές ώρες χθες (27-09-2017) στο πλαίσιο παράλληλων οργανωμένων επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι παραπάνω οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε σχετικές συναντήσεις τέσσερις (4) αλλοδαπές γυναίκες.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα και τα ανωτέρω αυτοκίνητα, ενώ σε βάρος των προαναφερόμενων γυναικών βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις που αφορούν τη Νομοθεσία Περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των έτερων μελών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications