Ακασικά Αρχεία: Η Πηγή της γνώσης του Κόσμου
Ακασικά Αρχεία: Η Πηγή της γνώσης του Κόσμου

“Ολόκληρη η αντιληπτή ύλη προέρχεται από μία πρωταρχική ουσία, μία λεπτή ουσία που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και που καταλαμβάνει όλο τον χώρο. Η Ακάσα ή Φωτεινός Αιθήρ, αντιδρά με την ζωή που δίνει η πράνα ή άλλη δημιουργική δύναμη και δίνει υπόσταση κάνοντας ατέρμονους κύκλους σε όλα τα πράγματα και φαινόμενα.” [Nikola Tesla, Man’s Greatest Achievement, 1907]

Η Ακάσα ανεξάρτητα με το Φιλοσοφικό σύστημα ή την Θρησκεία που αναφέρεται έχει στην ουσία το ίδιο βασικό νόημα. Είναι η Σανσκριτική Λέξη ( Πρώιμη Ιερή Γλώσσα του Ινδουισμού) για τον “Αιθέρα” με την φυσική αλλά και την Μεταφυσική του Έννοια.

Η ύπαρξη αυτής της “ουσίας” έχει ερευνηθεί από επιστήμονες και Φιλόσοφους των αρχαίων χρόνων, σε όλες τις παραδόσεις και δοξασίες που χρονολογούνται χιλιετίες πριν.

Η θεωρία της Ακάσα Προήλθε από τον Ανατολικό Εσωτερισμό / Μυστικισμό και με την πάροδο των χρόνων πέρασε και στον Δυτικό Εσωτερισμό. Ας σημειώσουμε εδώ πως μιλάμε στο συγκεκριμένο σημείο για την Ακάσα και ΌΧΙ τα Ακασικά αρχεία.

“Και επέτρεψαν στον Απολλώνιο να κάνει τις ερωτήσεις του, και εκείνος τους ρώτησε:”Από τι θεωρείτε πως αποτελείται ο Κόσμος;”
Και απάντησαν: “Από στοιχεία.”
“Και αυτά τα στοιχεία είναι τέσσερα;” αναρωτήθηκε.
“Όχι τέσσερα” είπε ο Λάρχας, “αλλά πέντε“.
“Πως μπορεί να υπάρχει και πέμπτο;” Αναρωτήθηκε ο Απολλώνιος. “Μαζί με το Νερό και τον Αέρα, την Γη και τη Φωτιά;”

“Υπάρχει και ο Αιθήρ“ —απάντησε ο άλλος— ”που θα πρέπει να θεωρηθεί ως το στοιχείο από το οποίο δημιουργήθηκαν οι Θεοί. Γιατί ακριβώς όπως όλα τα θνητά πλάσματα εισπνέουν τον αέρα, το ίδιο κάνουν και οι αθάνατες θεϊκές υπάρξεις, εισπνέουν τον αιθέρα.““ Να θεωρώ το σύμπαν ως ζωντανό πλάσμα;” Ρώτησε ο Απολλώνιος.

“Ναι.” Απάντησε ο άλλος.
[Η ζωή του Απολλώνιου Τυανέως, Φιλόστρατος, 220AD]
Η Ακάσα είναι με λίγα λόγια η βάση όλων των πραγμάτων του Φυσικού κόσμου και σε διάφορες Φιλοσοφίες λογίζεται ως η ουσία που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της Ύλης. Σύμφωνα με πολλούς είναι η πηγή της ενέργειας της Υλικής Εκδήλωσης.

Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, αφού η Κβαντική Φυσική, μας έδειξε πως οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις, τα συναισθήματα κ πολλά ακόμη έχουν άμεση επίδραση στον Φυσικό Υλικό μας κόσμο.

Οι Επιστημονικές θεωρίες του Σύγχρονου κόσμου δεν αναγνωρίζουν την πραγματική ύπαρξη της Ακάσα, όμως το γεγονός πως η Κβαντική Φυσική έδειξε πως το Διάστημα δεν είναι Κενό, τείνει να επιβεβαιώνει την ύπαρξη μίας τέτοιας ουσίας.

Τι είναι λοιπόν τα Ακασικά Αρχεία;
Σύμφωνα με αρκετούς Μελετητές της Θεοσοφίας (Εσωτερική Φιλοσοφία) τα Ακασικά Αρχεία είναι ένα είδος Βάσης Δεδομένων στην οποία υπάρχουν καταγραφές του ταξιδιού της Ψυχής.
Σύμφωνα με τον Alice A. Bailey, Συγγραφέα πάνω από 25 βιβλίων πάνω στα ζητήματα της Θεοσοφίας:

” Το Ακασικό αρχείο λειτουργεί σαν ένα απέραντο φωτογραφικό Φιλμ, καταγράφοντας στα Ακασικά Αρχεία, όλες τις επιθυμίες και τις Επίγειες εμπειρίες του Πλανήτη.
Εκείνοι που το προσεγγίζουν παρατηρούν: Τις Ζωτικές εμπειρίες κάθε ατόμου από τις απαρχές του Χρόνου, τις αντιδράσεις σε σχέση με τις εμπειρίες του Ζωικού Βασίλειου, τις συναθροίσεις των Σκεπτομορφών Καρμικής φύσεως (Που είναι βασισμένες στην επιθυμία) κάθε ανθρώπου από τις απαρχές του Χρόνου.

Μονάχα ένας εκπαιδευμένος Αποκρυφιστής μπορεί να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στην πραγματική εμπειρία και τις αστρικές εικόνες που δημιουργούνται από την Φαντασία και την επιθυμία προσέγγισης του Ακασικού Αρχείου.“
Σύμφωνα με τον Έντγκαρ Κέισι, τα Ακασικά Αρχεία μπορούν να θεωρηθούν ως ο Υπερ-Υπολογιστής του Σύμπαντος, μία κεντρική μονάδα αποθήκευσης όλων των πληροφοριών για κάθε ζωντανό ον που πέρασε ποτέ από τον Κόσμο μας.
Ξέχωρα από την καταγραφή των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη ζωή μας, τα αρχεία καταγράφουν κάθε πράξη, σκοπό, λέξη, σκέψη, συναίσθημα, αίσθηση και πρόθεση. Προφανώς τα αρχεία εμπεριέχουν ολόκληρη την ιστορία της κάθε ψυχής από την απαρχή της Δημιουργίας.
Ο Charles Webster Leadbeater, εξέχων μέλος της Θεοσοφικής Κοινότητας και Συγγραφέας Αποκρυφιστικών ζητημάτων είχε αναφέρει πως τα Ακασικά Αρχεία περιέχουν την Ιστορία της Ατλαντίδος και άλλων παρόμοιων Πολιτισμών συμπεριλαμβανομένης και της Λεμουρία.

Η μαντάμ Ε.Π.Μπλαβάτσκι (1831-1891) —Ρωσίδα Μετανάστρια Αποκρυφίστρια και ιδρύτρια της Θεοσοφικής Σχολής— αναφέρει για τα Ακασικά Αρχεία:
“ Μία από τις Κοσμικές αρχές είναι η πλαστική ύλη, δημιουργημένη στην ίδια την υλική φύση της αμετάβλητη στις Υψηλότερες αρχές της. Είναι η Πεμπτουσία όλων των ενδεχόμενων μορφών Ενέργειας, Υλικής, Ψυχικής ή Πνευματικής – και εμπεριέχει μέσα της τους Σπόρους της Συνολικής Δημιουργίας που διαμορφώθηκε με την παρόρμηση του Θεϊκού Πνεύματος.”

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
Υπάρχει άραγε κάποια “απόδειξη” για την ύπαρξη των Ακασικών Αρχείων;
Περιοριζόμαστε από τις αντιλήψεις του Σύγχρονου κόσμου σε σχέση με το τι θεωρούμε απόδειξη. Οτιδήποτε δεν δύναται να γίνει αντιληπτό, αυτόματα δυσκολεύει την απόδειξη της ύπαρξής του.
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος επιβεβαιωμένος τρόπος για να αποδείξουμε με “φυσικό” τρόπο την ύπαρξη των Αρχείων, και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να τα δει, να τα αγγίξει με τα αισθητήρια όργανα του φυσικού σώματος.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε για την Συνειδητότητα ή για παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή. Τις Σκέψεις , τα Συναισθήματα, την αντίληψη και αρκετά ακόμη που έρχονται σε άμεση αντίθεση με το φυσικό υλικό κόσμο μας, και παρόλα αυτά η ύπαρξή τους υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Είναι όμορφη η ιδέα όμως πως εκεί έξω, πέρα από εμάς, υπάρχει αυτή η “βάση δεδομένων” στην οποία είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, και το οτιδήποτε μας αφορά (Φυσικό και μη) μπορεί να βρεθεί εκεί.
antexeistinalitheia

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications