Παραδοχή-Βόμβα πρώην Υπουργού Αμύνης του Ισραήλ: “Το Ισραήλ προτιμά το ISIS από το Ιράν”!
Παραδοχή-Βόμβα πρώην Υπουργού Αμύνης του Ισραήλ: “Το Ισραήλ προτιμά το ISIS από το Ιράν”!

Ο πρωθυπουργός Μπίμπι Νετανιάχου , «ξεχνά» και δεν αναφέρει τίποτε για τις μυστικές και σιωπηρές επαφές του Ισραήλ με το ISIS. Και όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το Ισραήλ δεν διστάζει να δημιουργεί «ανίερες συμμαχίες» με πρώην ορκισμένους εχθρούς του, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και οι χώρες του Κόλπου. Σκοπός πάντα το συμφέρον, η ασφάλεια και οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις του Ισραήλ, που δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για την εξυπηρέτηση των εθνικών του επιδιώξεων. Και αυτή την φορά ο «διάβολος» είναι ο χειρότερος διάβολος της περιοχής, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση ISIS ή Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Την βόμβα την έριξε ένα πρόσωπο που ξέρει πολλά, μα πάρα πολλά. Είναι ο στρατηγός Μπόγκι Γιαλόν, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ε.Δ. (IDF) και πρώην Υπουργός Άμυνας από το 2013-2016 στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Ο Γιαλόν προσπαθεί τώρα να κάνει το δικό του κόμμα και δεν διστάζει να σταθεί απέναντι από τον πρώην αρχηγό του και πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Έτσι σε πρόσφατη ημερίδα για θέματα ασφάλειας στην πόλη Αφούλα, στο Βόρειο Ισραήλ, μίλησε και αποκάλυψε αυτό που κάποιοι υποψιαζόταν και οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καθόλου. Ο στρατηγός Γιαλόν αποκάλυψε και μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τις επαφές του Ισραήλ με το ISIS στη Συρία!!Κανένας μέχρι τώρα δεν είχε τεκμηριώσει αυτή την συνεργασία (;), τόσο καλά όπως ο Γιαλόν . Ιδού τι είπε μεταξύ πολλών άλλων ο στρατηγός:

«… Εντός της Συρίας υπάρχουν πολλές φατρίες, οργανώσεις και κρατικές οντότητες: Το καθεστώς Άσαντ, το Ιράν, οι Ρώσοι, ακόμη και η Αλ Κάιντα και το ISIS. Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να αναπτυχθεί μια υπεύθυνη, προσεκτικά ισορροπημένη πολιτική, με την οποία να προστατεύονται τα δικά μας συμφέροντα αφενός και αφετέρου δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε. Διότι εάν το Ισραήλ παρεμβαίνει για λογαριασμό μιας πλευράς, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του άλλου.

Για αυτό έχουμε δημιουργήσει κόκκινες γραμμές. Όποιος παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία θα αισθανθεί αμέσως τις συνέπειες της στρατιωτικής μας ισχύος . Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πυρά που προέρχονται από περιοχές υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, η απάντηση ήταν άμεση και ισχυρή. Αλλά όταν τα πυρά προέρχονται από θέσεις του ISIS, αμέσως μας ζητούν συγγνώμη. { και δεν υπάρχουν αντίποινα εκ μέρους μας}» (1).

Η επίθεση που ανέφερε ο Γιαλόν, δεν ήταν γνωστή στους Ισραηλινούς. Μάλιστα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), όπως και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ο δε Γιαλόν αρνήθηκε και αυτός να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σε αυτό το περιστατικό που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο 2016, μια τρομοκρατική οργάνωση τζιχαντιστών, η Shuhada al-Yarmouk, η οποία έχει δηλώσει πίστη και υποταγή στο ISIS, αντάλλαξε πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις, όταν η Ταξιαρχία Γκολάνι των IDF διέσχισε το φράκτη ασφαλείας με τη Συρία για να πραγματοποιήσει μια «ενέδρα».

Και μετά η τζιχαντιστική οργάνωση ζήτησε συγγνώμη και το περιστατικό έληξε, χωρίς οι Ισραηλινοί να συνεχίσουν να εκτοξεύουν πυρά. Από το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους συνεργασία και σαφώς επαφές με τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι που η νομοθεσία του Ισραήλ το απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά. Βέβαια και ο στρατηγός Γιαλόν, ως Υπουργός άμυνας είχε δηλώσει, ότι προτιμά στα Βόρεια σύνορα του Ισραήλ, το ISIS, παρά το Ιράν, φίλο, υποστηρικτή και στυλοβάτη μέχρι τώρα του Ασαντικού καθεστώτος της Συρίας, θέση που αποκαλύπτει την πολιτική αντίληψη του Ισραήλ .

Παραδοχή-Βόμβα πρώην Υπουργού Αμύνης του Ισραήλ: “Το Ισραήλ προτιμά το ISIS από το Ιράν”!Δηλαδή επαφές και συνεργασία με το ISIS; Και όπως διερωτώνται πολλά Ισραηλινά μέσα, αφού η επίσημη θέση του Ισραήλ είναι η «ουδετερότητα» στον πόλεμο της Συρίας, τι δουλειά έχει το Ισραήλ να έχει επαφές με τρομοκρατικές μάλιστα οργανώσεις; Το ίδιο ISIS που βίασε τις γυναίκες Γιαζίντι που συνέλαβε, που έριξε ομοφυλόφιλους άντρες από τα κτίρια.

Το ίδιο ISIS, των φανατικών αποκεφαλιστών, των θρησκευτικών ιδεοληψιών, το οποίο με την ραγδαία ανάπτυξή του στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει το απόλυτο χάος και προκαλεί ακόμη και σήμερα ποτάμια αίματος. Το ίδιο ISIS, που έχει ενσπείρει τον τρόμο και τον θάνατο στον Δυτικό κόσμο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του σε ΗΠΑ, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία και αλλού. Ναι αυτό το ISIS είναι που συνεργάζεται το Ισραήλ και η αποκάλυψη αυτή σοκάρισε τους Ισραηλινούς.

Και άλλοτε έχει κατηγορηθεί το Ισραήλ για εμπλοκή του στον πόλεμο της Συρίας, όπως αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε Συριακό κομβόι, που μετέφερε Ιρανικά όπλα στην οργάνωση Χεζμπολλάχ (Ιανουάριος 2013), αλλά είναι γνωστό ότι για το Ισραήλ, Ιράν και Χεζμπολλάχ, όπως και η Χαμάς είναι οι σταθεροί εχθροί του. Ακόμη και πρόσφατα το Ισραήλ παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας και εκτελεί βομβαρδισμούς, για να καταστρέψει αποθήκες της Χεζμπολλάχ, με αποτέλεσμα η Ρωσία να τους προειδοποιήσει για τυχόν κινδύνους.

Τονίζουμε ακόμη, τι ο Άσαντ ήταν και παραμένει κόκκινο πανί για την Ισραηλινή εξωτερική πολιτική, αλλά μετά την Ρωσική εμπλοκή στον πόλεμο η στάση των Ισραηλινών ήταν προσεκτική και οι τυχόν δράσεις των IDF, στα υψώματα του Γκολάν, τα οποία είναι Συριακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967, και στην νότια Συρία γινόταν αφού ενημέρωναν τους Ρώσους. Και έρχεται τώρα ένας πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και πρώην Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μέχρι πέρυσι, που αποκάλυψε το απίστευτο.

Συνεργασία ενδεχομένως και σαφώς επαφές και απευθείας συνεννοήσεις Ισραηλινών και ISIS, δηλαδή κάτι που απαγορεύεται ρητώς από την Ισραηλινή νομοθεσία. Δηλαδή προτιμότερο τον «δαίμονα» ISIS, παρά το «διάβολο» Ιράν, κατά τον στρατηγό Γιαλόν. O tempora, o mores (Ω καιροί, Ω ήθη), όπως ανέφερε εκφωνώντας τον περίφημο 1ο του λόγο κατά Κατιλίνα , το 63 π.Χ. ο ρήτωρ Κικέρων.

grothia

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications