17 Σεπ 2017

Ιράν: Κατασκευάσαμε την ισχυρότερη συμβατική βόμβα στον κόσμο! – Ο ιρανικός «πατέρας όλων των βομβών»

Ιράν: Κατασκευάσαμε την ισχυρότερη συμβατική βόμβα στον κόσμο! – Ο ιρανικός «πατέρας όλων των βομβών»

Tο Ιράν διαθέτει πλέον τον «πατέρα όλων των βομβών» τη μεγαλύτερη συμβατική βόμβα του κόσμου η οποία επισκιάζει στην ισχύ της ακόμη και την αμερικανική. Αυτό δήλωσε ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) , του παραστρατιωτικού σώματος του Ιράν

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο διοικητής της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης Ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh η βόμβα αναπτύχθηκε μετά από αίτηση του IRGC.

«Μετά από πρόταση της αεροπορικής δύναμης του IRGC η αμυντική βιομηχανία του Ιράν κατασκεύασε μια βόμβα των 10 τόνων. Αυτές οι βόμβες είναι πια στην διάθεσή μας», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ιρανός Ταξίαρχος, για να συνεχίσει:«Μπορούν να μεταφερθούν από αεροσκάφη Ilyushin και ιδιαίτερα καταστρεπτικές».

Το ενδιαφέρον σε αυτά που είπε ο Ιρανός Ταξίαρχος είναι πως τα μόνα Ilyushin αεροσκάφη που διαθέτει η ιρανική Αεροπορία είναι τα μεταφορικά IL-76. Κατά συνέπεια η βόμβα των 10 τόνων θα ρίχνεται από την ράμπα του μεταφορικού αεροσκάφους. Ο Ιρανός διοικητής αποκάλεσε την συγκεκριμένη βόμβα ως τον «πατέρα όλων των βομβών» συγκρίνοντάς την με την αμερικανική GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB) γνωδτή ως η «μητέρα όλων των βομβών».

Η αμερικανική βόμβα έχει βάρος 9,8 τόνων και ισοδυναμεί σε ισχύ με 11 τόνους ΤΝΤ ο Ιρανός Ταξίαρχος είπε πως η ιρανική βόμβα είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο καταστρεπτική. Η ΜΟΑΒ αναπτύχθηκε το 2003 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο στο Αφγανιστάν όταν ρίχτηκε σε ένα ορεινό όρκο στον οποίο είχαν καταφύγει αντάρτες Ταλιμπάν, σε υπόγειες στοές.

Βέβαια και η Ρωσία διαθέτει το αντίστοιχο όπλο. Πρόκειται για την Αεροπορική Θερμοβαρική Βόμβα Αυξημένης Ισχύος γνωστής ς FOAB, η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία το 2007 αποδίδοντας ισχύ 44 τόνων ΤΝΤ. Η βόμβα εκρήγνυται στον αέρα και εξαϋλώνει πρακτικά ότι υπάρχει από κάτω της.

Η αμερικανική βόμβα GBU-43 στο Αφγανιστάν

Η δοκιμή της ρωσικής βόβμας FOAB

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ιράν: Κατασκευάσαμε την ισχυρότερη συμβατική βόμβα στον κόσμο! – Ο ιρανικός «πατέρας όλων των βομβών»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: