Φίλης: Το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας.
Φίλης: Το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας.

Απάντηση στις επικρίσεις της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε ημερίδα στην Εσθονία για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, δίνει μέσω άρθρου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Καθώς η χώρα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιπαραθέσεις που μπορεί να μοιάζουν παρωχημένες, αλλά αφορούν το μέλλον της. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει ενστερνιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ενδεικτικό της παλινδρόμησής της στο τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», που χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας και την εθνική συμφορά της Κύπρου», αναφέρει ο Νίκος Φίλης.

Στο άρθρο του καταλογίζει στις συντηρητικές δυνάμεις επιστροφή σε σκοτεινές αντιλήψεις, όπως ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η θρησκοληψία που εν τελεί καταλήγουν σε «δημοκρατία περιορισμένης κυριαρχίας». Ο Νίκος Φίλης γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν πρωτοτυπεί η εγχώρια Δεξιά, παρότι υπερβάλλει, επειδή διακατέχεται από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας.

»Το ίδιο και ο φιλικός της Τύπος που άλλοτε «αποκαλύπτει» τον Τσίπρα ως Μαδούρο και άλλοτε ως Στάλιν!». Και συμπληρώνει: «Σ’ αυτή την επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας για να δικιολογηθούν οι κοινωνικές αδικίες, εντάσσεται και η προσπάθεια ορισμένων κυρίαρχων κύκλων να εξισώσουν τα εγκλήματα του Ναζισμού με εκείνα που διέπραξαν τα σταλινικά κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Στην Ελλάδα, το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του κ. Μητσοτάκη, που ζει μέρες …(Σ)Ταλίν, εξελίχθηκε σε ακόμη ένα μεγαλειώδες φιάσκο, αφού διαφοροποιήθηκαν από αυτό παράγοντες της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης», τονίζει ο πρώην υπουργός και καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Σε μια χώρα που η Ανανεωτική Αριστερά, ακόμη και με διάσπαση, οδηγήθηκε σε ρήξη με τον σταλινισμό, διακηρύσσοντας ότι «Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει», η διαστρέβλωση της ιστορίας με προφανή στόχευση την πολιτική παραπλάνηση του λαού, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ σε βάρος των εμπνευστών αυτής της επιχείρησης.

Πώς να εξηγήσεις στα σημερινά παιδιά, ότι ο Στάλιν ήταν ο ίδιος με τον Χίτλερ, όταν σε όλα τα βιβλία της ιστορίας μαθαίνουν ότι ο Χίτλερ ηττήθηκε επειδή οι ηγέτες του φιλελεύθερου καπιταλισμού του Μεσοπολέμου, Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ, συμμάχησαν με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν;». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post A Comment:

1 comment

Gregoryείπε...

Τωρσ εγινε γκετο, ανεξηθρησκεια, συμβιωση

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications